Hlavní obsah

Ústí - Brno 1:2Zbrojovka v dohrávce nezaváhala a útočí na lídra

Praha

Fotbalisté Brna v dohrávce 18. kola druhé ligy zvítězili v Ústí nad Labem 2:1 a posunuli se na druhé místo tabulky o čtyři body za vedoucí Pardubice. O triumfu Zbrojovky v prvním zápase po koronavirové pauze rozhodli Jakub Přichystal a Jan Hladík. Za domácí se trefil Lukáš Matějka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu.

Článek

Brno se poprvé prosadilo ve 14. minutě. Domácí obránce Bílek zpětnou přihrávkou "namazal" rozběhnutému Přichystalovi, který překonal vyběhnutého Tvrdoně.

V 52. minutě mohl Přichystal přidat druhou trefu, ale nejprve trefil tyč a z dorážky orazítkoval břevno. Neproměněné šance ho nemusely mrzet, jelikož o pět minut později zužitkoval jeho centr před branku hlavou zakončující Hladík.

V 63. minutě Ústí snížilo. Valenta v pokutovém území obehrál brněnského gólmana Šustra a přihrál Matějkovi, který se nemýlil. Vyrovnat se však domácím nepodařilo.

Zbrojovka vyhrála i druhé jarní kolo a celkově páté za sebou. Ústí nezvítězilo ve čtvrtém ligovém utkání v řadě a je sedmé.

Na hlavní tribuně se při současném limitu 300 diváků na sportovních akcích sešlo 105 permanentkářů. Zhruba desetičlenná skupinka brněnských příznivců pak sledovala duel za plotem a závěrečnou děkovačku s týmem si vychutnala se zapálenými světlicemi.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Brno 1:2 (0:1)
Branky: 63. Matějka - 14. Přichystal, 57. Hladík. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Valenta, Richter - Fousek, Eismann, Štepanovský, Machálek. Bez diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články