Hlavní obsah

Blonďatý šikula rozpoutal na Julisce pardubickou euforii! Nesmíme polevit, varuje

Pardubice

Napřáhl a jeho pumelice pod břevno měla pro fotbalisty Pardubic ve středu cenu zlata. Michal Hlavatý se stal v druholigovém šlágru na Julisce opěvovanou hvězdou, Východočeši díky němu odvezli z Dukly všechny body a učinili další důležitý krok za postupem mezi elitu.

Foto: Jakub Pláteník

Dukla hostila v šlágru druhé ligy vedoucí Pardubice

Článek

„Gól byl šťastný, ale kdo to nezkusí, nikdy ho nevstřelí," usmívá se za týden 22letý záložník. „V dospělém fotbale jsem takový ještě nedal. Snad v dorostu," šátrá v paměti. Parta trenérů Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného po cenném vítězství 1:0 zvýšila svůj náskok v čele tabulky na devět bodů, přitom v prvním poločase čelila tlaku a šancím Pražanů.

„Nevyšel nám úplně podle představ, Dukla dobře kombinovala a neplnili jsme taktiku. Plán byl, že je necháme dojít až na naši polovinu a tam budeme aktivní. Že budeme vyrážet do brejků a zkusíme vychytat jejich kolmé přihrávky. Byli jsme ale pasivní," mrzelo šikovného blonďáka.

Po přestávce však hosté partii vyrovnali, a nakonec ji rozsekli pro sebe. „Říkali jsme si, že musíme začít víc běhat, vyrážet do brejků a hodně střílet, protože trávník je kluzký. Ve finále nám to tam padlo," hřeje Hlavatého, jenž si po koronavirové pauze pěstuje image kanonýra. Síť rozvlnil už popáté.

„Snad ještě pár gólů dám a pomůžu týmu tam, kam bychom se chtěli dostat," připomíná vytouženou účast v první lize. Pardubický sen přitom každým duelem nabírá reálných kontur, mužstvo se v současnosti navíc veze na vítězné vlně, triumfovalo už v šestém utkání v řadě.

Foto: Jakub Pláteník

Dukla hostila v šlágru druhé ligy vedoucí Pardubice

„Série si vážíme a chceme ji ještě prodloužit. Je to opravdu super, ale nesmíme polevit. Brno nás bude stíhat, ale já věřím, že jsme natolik silné mužstvo a natolik dobře připravení, že to zvládneme. Máme týmového ducha, sedli jsme si v kabině a makáme jeden za druhého," uzavírá Hlavatý, jehož tým inkasoval ve 22 zápasech pouhých třináct branek.

Reklama

Související témata: