Hlavní obsah

Bod z Líšně může být v konečném účtování důležitý, tvrdí po první jarní ztrátě pardubický trenér

Pardubice

Sedm a dost. Lídr druhé fotbalové ligy z Pardubic po sérii výher poprvé v jarní části soutěže nezískal všechny body. Na hřišti nováčka v brněnské Líšni remizoval 1:1.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Pardubic se radují z branky

Článek

Pardubický trenér Jaroslav Novotný nedělá z první jarní ztráty velkou vědu. „Dobře jsme věděli, že nás na stadionu bojovného soupeře čeká hodně náročný duel. Ze standardky jsme sice šli do vedení a měli jsme zápas v moci, ale zhruba od šedesáté minuty jsme po pauze trochu polevili. Líšeňští si vynutili tlak a zaslouženě srovnali," uznává.

Nerozhodný výsledek označil vzhledem k průběhu střetnutí za spravedlivý. „Chtěli jsme pochopitelně tři body, ale musíme být rádi i za jeden. V konečném účtování může být nesmírně důležitý," domnívá se Novotný.

Připouští, že na jeho hráčích byla v závěru znát už trochu únava. „Utkání jdou za sebou v hrozně rychlém sledu. Chtěli jsme při jednogólovém vedení dohrát zápas v klidu. Snažili jsme se držet balon na svých kopačkách, ale tahle taktika nám bohužel úplně nevyšla. Líšeň nás v závěru s vydatnou podporou svých fanoušků zatlačila a můžeme být rádi, že jsme nepřišli i o plichtu. Ke konci několikrát letěly míče kolem tyčí naší branky, naštěstí jsme už druhý gól nedostali," oddechl si.

Ve čtvrtek v podvečer bude Novotný s celým realizačním týmem i pardubickými fotbalisty bedlivě sledovat, jak si v dohrávce 24. kola povede v Hradci Králové v tabulce druhá Zbrojovka Brno, jíž hráči Líšně v boji o první příčku a přímý postup mezi elitu remízou pomohli.

„Samozřejmě že nás utkání Zbrojovky bude zajímat. Bojujeme ale sami za sebe, a záleží především na nás, zda se do první ligy posuneme. Ještě nás čeká dost těžkých zápasů," připomíná kouč Pardubic nadcházející duely s Hradcem, v Třinci, s Jihlavou či další východočeské derby v Chrudimi.

Reklama

Související témata: