Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians 1905 neztratili body ani v Mostě

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 si ve 20. kole druhé ligy upevnili vedení v tabulce a po vítězství 1:0 v Mostě mají už desetibodový náskok před třetí Duklou. Ta v pátek pouze remizovala bez branek s Hradcem Králové a v neděli ji napodobila rovněž před vlastními diváky Čáslav v zápase se Slováckem. Oba celky proto ztrácejí na druhé postupové místo, které patří Jihlavě, už šest bodů.

Článek

Bohemians udrželi na jaře stoprocentní bilanci. Na severu Čech o tom rozhodl Hartig svým prvním gólem v soutěžním utkání od loňského návratu do vršovického klubu. Už v 10. minutě se po Jungrově uvolnění dostal k míči dřív než gólman Paleček a dopravil balon do prázdné branky.

Čáslav v letošní domácí premiéře nepřekonala zatím na jaře nedobytnou obranu Slovácka. Hosté tak ani ve čtvrtém jarním zápase neprohráli. Gól nepřineslo ani sobotní severomoravské derby mezi Třincem a Opavou. O záchranu bojující domácí získali alespoň bod, mohli ale mít tři, kdyby Malíř čtvrt hodiny před koncem proměnil sólový brejk.

Naopak brankové hody nabídli domácím divákům hráči HFK Olomouc, kteří se ve čtvrtém jarním kole dočkali prvních bodů a půltuctem gólů do sítě Fulneku razantně utnuli svoji dosavadní jarní střeleckou nemohoucnost. Po vítězství se Hanáci posunuli z předposledního místa na 13. pozici.

Výhry se na jaře ještě nedočkal Sokolov s trenérem Karlem Havlíčkem. Západočeši doma pouze remizovali 2:2 s Karvinou a dosud pod novým koučem získali jen dva body. Před vlastními diváky přitom hráli v březnu už potřetí.

Fotbalisté Slovácka na jaře neinkasovali ani v Čáslavi

Fotbalisté Slovácka ani ve čtvrtém jarním zápase ve druhé lize neprohráli. Na hřišti Čáslavi v neděli uhráli stejně jako před týdnem doma s Duklou bezbrankovou remízu a v odvetné části soutěži ještě neinkasovali.

Čáslav se představila na jaře doma poprvé, neboť předchozí duel s Vítkovicemi byl kvůli nezpůsobilému hřišti odložen. I dnešní utkání se hrálo na těžkém terénu, který přinesl zejména urputný boj a nebezpečnější situace před brankou Slovácka. Nadějné rohy posílal do šestnáctky hostů Dian, několik centrů Slovácka na druhé straně pochytal bez problémů Frydrych.

Ve 33. minutě po Dianově rohovém kopu poskakoval míč před Prášilem, který ho dobře netrefil. Ještě větší příležitosti měla Čáslav v závěru prvního poločasu. Po Prášilově centru vyhrál Kunášek hlavičkový souboj, ale volný Fikejz přestřelil. Ve 45. minutě Nulíček vysunul Kocourka, proti kterému dobře vyběhl gólman Filipko a udržel na jaře nadále čisté konto. Druhý poločas už tolik vzruchu před brankami nepřinesl, navrch měli stále hráči Zenitu, ale Filipka nepřekonali.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Zenit Čáslav - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: K. Hrubeš - Lhoták, Kovařík. ŽK: Kunášek, Dian, Špidlen - Kazár, Formánek. Diváci: 875.
Čáslav: Frydrych - Kotrba, Mráz, J. Vít, Špidlen - Kunášek, Prášil, Dian, Fikejz, Kocourek (71. Ondrášek) - Nulíček. Trenér: Koubek.
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Jurkič - Fujerik, Stýskala (72. Perůtka), Kordula (82. Šimáček), Cleber - Holub (58. Kazár), Chmelíček. Trenér: Mazura.
FK SIAD Most - Bohemians 1905 0:1 (0:1)
Branka: 10. Hartig. Rozhodčí: Drábek - Mencl, Koval. ŽK: Tonev, Hrechishka - Róth, Hartig, Kotyza. Diváci: 2362.
Most: Paleček - Hrechishka (63. Frnoch), Webster, Tonev, Fleišman - Loos, Schut, Štumpf, Diego (86. Jedinák) - Franěk, Ruseckij (74. Knakal). Trenér: Žák.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Pávek, Rychlík - Kotyza (76. Moravec), Adam, Jungr, Róth (64. Růžička) - Škoda, Hartig (80. Strnad). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: