Hlavní obsah

Bývalý trenér Mostu Robert Žák: Odvoláním jsem překvapený

Ve fotbalovém Mostě došlo tři kola před koncem druhé ligy k trenérské změně. Odvolán byl dosavadní kouč Robert Žák. Řádná smlouva mu přitom měla skončit na konci června. "Je to nestabilní řešení. Jsem jím překvapen, ale bertu to. Takový je fotbal," řekl Žák v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak se ke svému nedobrovolnému loučení s mužstvem stavíte?

Společně s asistentem Františkem Kopačem jsme měli smlouvu do konce června a nepočítalo se s jejím prodloužením. Po vítězném zápase s Duklou Praha jsme se v soutěži zachránili, což byl prvořadý úkol. A po utkání v Třinci rozhodlo vedení klubu, že skončíme už teď a ne až za měsíc. Je to asi nestabilní řešení. Jsem jím překvapen, ale beru to. Takový je fotbal.

V Mostě jste působil necelé tři roky...

Nejprve jsem byl sezónu u mládeže a pak u „áčka“. Okusil jsem s týmem první ligu a myslím, že to byly pro mě velké zkušenosti. Zůstali jsme s Kopačem i po sestupu do druhé ligy, kdy se kádr značně obměnil. Zabudovali jsme nové hráče z nižších soutěží, přišli například z divize Franěk a Štumpf, kteří se prosadili do sestavy. Góly začal dávat Oboya. Po podzimu nastal další odliv hráčů a nebylo jednoduché tyhle mezery zacelit.

Jak se vám zamlouvá aktuální jedenácté místo v tabulce?

Jistě jsme mohli nasbírat o čtyři až pět bodů více a být v tabulce výš. Jak jsem ale už zdůraznil, ani v poslední době jsme neměli problémy se záchranou.

Nejbližší budoucnost týmu se vás už netýká. Kdo se stal vaším nástupcem?

Už od února byl v Mostě na stáži Uruguayec Jorge Aňon de Leon. Převzal mužstvo s asistentem Stanislavem Hofmannem, dosavadním koučem dorostu. Dostanou prostor poznat kádr ještě před koncem této sezóny.

A jaké jsou vaše plány?

Chci si nejprve trochu odpočinout a budu se věnovat rodině. Ve fotbale se nemá dopředu moc plánovat, takže tomu nechám volný průběh. Nezříkal bych se ale možnosti vrátit se zase k trenérské práci.

Reklama

Související témata: