Hlavní obsah

Fotbalisté Žižkova odehrají podzim v azylu na Proseku

Fotbalisté druholigového Žižkova během přestavby domácího stadionu odehrají podzimní část příští sezony v azylu na Proseku. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zprava David Březina z Viktorie a David Píchal z Prostějova.

Článek

Zástupci pražského klubu a příslušné městské části se podle červnového společného prohlášení shodli na tom, že zastaralý areál v Seifertově ulici nemůže splnit podmínky k udělení profesionální licence pro ročník 2020/21. Proto Žižkov požádal Fotbalovou asociaci ČR, aby během rekonstrukce mohl dočasně využívat pro zápasy zázemí jiného pražského stadionu.

Žižkovský tým, který v nedávno skončené druholigové sezoně obsadil páté místo, už na stadionu SK Prosek v minulosti absolvoval několik přípravných zápasů. "Věříme, že jde o nejlepší volbu. Pro tým i fanoušky," uvedl klub na facebooku. Podle Viktorie čekají prosecký stánek před novým ročníkem nutné úpravy.

Už na jaře měla hrát na stejném místě rezerva Žižkova v Pražská teplárenská přeboru, kvůli pandemii koronaviru však na to nedošlo, nejvyšší pražská soutěž byla předčasně ukončena. Hrát v areálu nebude ani dospělý tým Fotbalové Akademie, který působil v nižších pražských soutěžích. Ten ale po sezoně ukončil činnost.

Reklama

Související témata: