Hlavní obsah

Zbrojovka se vzdala téměř osmi milionů korun. Oběť za postup, vysvětluje majitel

Brno

Netají nadšení, že dvouleté trápení ve druhé lize skončilo. Majitel Zbrojovky Václav Bartoněk v žertu tvrdí, že se všichni brněnští fotbalisté i zaměstnanci klubu nakazili na jaře v době koronavirové krize nezdolnou vůlí a chutí vrátit se zpátky mezi elitu.

Foto: fcbrno.cz

Radost fotbalistů Zbrojovky

Článek

„Kýženého cíle jsme dosáhli, přestože jsme si v hektické době prošli také pár krizovými momenty. Povedlo se nám je překonat. I díky kouči Machálkovi, který strašně nerad prohrává a dokáže to přenést na hráče. Postup je pro nás obrovské plus nejen po sportovní stránce, ale i z hlediska plánované revitalizace našeho stadionu v Králově Poli," je přesvědčený Bartoněk.

V tabulce druhá Zbrojovka nakonec nemusí spoléhat na baráž, do první ligy ji posunulo páteční rozhodnutí Ligového grémia o rozšíření účastníků nejvyšší soutěže na osmnáct mužstev.

„Aby bylo hlasování úspěšné, společně s třetí Duklou jsme se dopředu dobrovolně vzdali pro příští sezonu vyššího podílu z prodeje televizních a marketingových práv. Budeme dostávat stejné peníze jako dosud. Znamená to pro nás výpadek necelých osmi milionů korun. Někam jsme ale chtěli, tak jsme museli přinést oběť," nestěžuje si Bartoněk, podle něhož hospodařil klub v uplynulé sezoně s devadesáti miliony korun.

Plánují tři posily

„Sedmdesát milionů z toho šlo na A-tým. Na druhou ligu to bylo hodně, nemusíme tudíž teď rozpočet nijak razantně navyšovat," myslí si.

Brňané plánují doplnit kádr zhruba o tři fotbalisty. „Blízko dohodě jsme s útočníkem Koudelkou z Prostějova a stoperem Hlavicou z Líšně, odkud se navíc vracejí z hostování Zikl s Černínem. Ještě sháníme hráče na kraj hřiště," prozradil sportovní manažer Tomáš Požár.

V elitní soutěži už Zbrojovce nepomůže obránce Eismann, který ukončil aktivní činnost. „Ostatní hráče, kteří vybojovali postup, ale chceme udržet," říká rezolutně Požár, jenž zatím neeviduje žádný konkrétní zájem o nadějné ofenzivní mladíky Růska či Pachlopníka, kteří v poslední době zaznamenali výrazný výkonnostní vzestup. „Musela by přijít naprosto suprová nabídka z některého ze špičkových klubů, abychom některého z nich případně pustili jinam," tvrdí.

Brňané zahájí přípravu na nadcházející sezonu příští týden ve čtvrtek. Do zahájení nového prvoligového ročníku mají v plánu sehrát pět přátelských utkání.

Reklama

Související témata: