Hlavní obsah

Nádvorník se upsal Vyšehradu, tým už opustil karanténu

Praha

Fotbalisty Vyšehradu povede Roman Nádvorník. Sedmačtyřicetiletý kouč podepsal těsně před startem letní přípravy s vedením druholigového celku blíže nespecifikovanou smlouvu. Pražský tým už opustil karanténu, v níž byl kvůli případu nákazy koronavirem po konci minulé sezony, a začal se chystat na nový ročník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Nádvorník se ujal Vyšehradu.

Článek

Roman Nádvorník do února působil v Příbrami a poté byl odvolán. V nejvyšší soutěži trénoval i v Karviné a na Žižkově. "Měl jsem tři nabídky, ta z Vyšehradu mě oslovila nejvíc, a proto jsem ji akceptoval. Mým cílem je, aby se mužstvo posunulo výš v tabulce," uvedl pro klubový web Nádvorník.

Vyšehrad obsadil v uplynulé sezoně coby nováček druhé ligy 12. místo. Po sezoně, která skončila těsně před polovinou července, se v mužstvu objevil jeden pozitivní test na covid-19. Hráči museli do karantény, která jim už ale skončila.

Šemíci projdou v létě značnou obměnou kádru. Na zahajovacím srazu chybělo hned devět hráčů, kteří ukončili hostování ze svých mateřských klubů - Tomáš Čvančara (s 13 góly patřil k pěti nejlepším střelcům druhé ligy), Marek Kodr, Adnan Bašič, Petr Rothe, Libor Drozda, Vojtěch Mareš, Lukáš Veselý, Nedžad Zinhasovič a Agon Hani.

Naopak novými tvářemi jsou Michal Vaněk ze Slavie, Martin Polák z Příbrami a Dominik Kříž ze Zbrojovky Brno, reprezentant U21. Z béčka se do áčka přesunul František Babka a z dorostu brankář Matěj Zvoníček.

Reklama

Související témata: