Hlavní obsah

Vyšehrad - Dukla 0:3Celek z Julisky zahájil druhou ligu jasnou výhrou. Budeme ještě lepší, věří Skuhravý

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Dukly úspěšně vstoupili do nové sezony druhé ligy. Dejvický tým v malém pražském derby na Strahově porazil Vyšehrad hladce 3:0 a součtu s minulým ročníkem Fortuna Národní ligy zvítězil poosmé za sebou. Nováček z Blanska na úvod remizoval v Prostějově 1:1, Líšeň po obratu zvítězila v Třinci 3:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Dukly Roman Skuhravý v akci.

Článek

Hosté z Julisky měli od začátku nad Vyšehradem převahu. Chlumecký ještě trefil tyč, ale ve 41. minutě už Doumbia otevřel skóre. Po hodině hry další branky Dukly přidali Buchvaldek a Preisler v rozmezí šesti minut.

"Jsem moc rád, že jsme po dlouhé době zvládli první zápas sezony. Tři body jsou pro kluky velice důležité. Nejsem úplně spokojený, i když jsme vyhráli 3:0. Prvních třicet minut bylo kostrbatých, líbilo se mi zhruba pětadvacet minut ve druhé půli, kdy jsme dali dva góly a prezentovali se fotbalem, který chceme hrát. Věřím, že budeme ještě lepší," slibuje trenér Roman Skuhravý.

Dukla v uplynulé sezoně obsadila třetí místo, které za normálních okolností mělo znamenat účast v baráži. Ta ale byla kvůli koronaviru zrušena, načež přímý návrat mezi elitu Dukle znemožnila nákaza covidem-19 u jednoho opavského hráče. Protože se nedohrála prvoligová skupina o záchranu, žádný klub nesestoupil a z druhé ligy prošly výš jen Pardubice a Brno.

Nováček z Blanska na úvod remizoval v Prostějově 1:1. Vše podstatné se stalo až na konci zápasu. V 84. minutě hostující Harba dostal červenou kartu, přesto Blansko o chvíli později poslal do vedení Kopičár z penalty. Domácí ale v nastavení díky Machynkovi vybojovali alespoň bod.

Líšeň po obratu zvítězila v Třinci 3:2. První gól už ve čtvrté minutě vstřelil domácí Šteinhübel z pokutového kopu. Po vyrovnání Szotkowského vrátil Slezanům před pauzou vedení Habusta. Druhý poločas ale patřil týmu z Brna. Nejprve srovnal Matocha a čtvrt hodiny před koncem rozhodl Krška.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Slavoj Vyšehrad - Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky: 41. Doumbia, 63. Buchvaldek , 69. Preisler. Rozhodčí: Cihlář - Kotalík, Pečenka. ŽK: Kokorovič, Drobílek (oba Vyšehrad). Diváci: 352 (limit 5102 osob na stadionu).
Třinec - Líšeň 2:3 (2:1)
Branky: 4. Šteinhübel z pen., 43. Habusta - 20. Szotkowski, 55. Matocha, 75. Krška. Rozhodčí: Černý - Kotík, Dresler. ŽK: Cienciala, Janoščín - Jeřábek, Pašek, Rolinek. Diváci: 355 (limit 5102 osob na stadionu).
Prostějov - Blansko 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Machynek - 88. Kopičár z pen. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Dohnálek. ŽK: Kopřiva, Píchal, Bialek, Zapletal, Matoušek - Holiš, Šustr, Buchta, Lahodný, Žák. ČK: 84. Harba (Blansko). Diváci: 682 (limit 5102 osob na stadionu).

Reklama

Související témata: