Hlavní obsah

Ocenění za srpen získali žižkovský Diviš a královéhradecký Frťala

Praha

Fotbalisté Žižkova z úvodních dvou kol Fortuna Národní ligy vytěžili plný počet bodů. V kombinaci se šesti vstřelenými a jedinou inkasovanou brankou se stali průběžným lídrem tabulky. Polovinu přesných zásahů Viktorie obstaral Jaroslav Diviš. Zkušenému útočníkovi vynesly prvenství v srpnové anketě Hráč měsíce. Vedle celku z hlavního města je horkým kandidátem na postup mezi elitu Hradec Králové. Ani Východočeši pod taktovkou trenéra Zdenko Frťaly zatím nezaváhali. Zvládli i sedmigólovou přestřelku na hřišti taktéž ambiciózní Jihlavy. Frťala ovládl anketu mezi kouči.

Foto: fkvz.cz

Zkušený Jaroslav Diviš z Viktorie Žižkov.

Článek

Pražané se na startu soutěže mohli spolehnout na jednoho ze svých nejstarších a nejzkušenějších hráčů. Jaroslav Diviš vstřelil rozhodující branku Táborsku a dalšími dvěma trefami řídil vítězství Viktorie v pražském derby s vyšehradským Slavojem. Čtyřiatřicetiletý rodák z Hustopečí účelně prodává své zkušenosti, které nasbíral ve čtyřech prvoligových klubech - Liberci, Jablonci, Mladé Boleslavi a především na východě Moravy v dresu Slovácka. V nejvyšší soutěži navíc působil také na Slovensku v Senici.

Další Divišovou výhodou je variabilita. V útoku může hrát na křídle a v případě změny rozestavení také na hrotu. V prvním i druhém kole se pohyboval na pravém kraji tříčlenné útočné formace Viktorie. Na hřišti Táborska svou pozici využil k úniku obráncům, kličce brankáři a uklizení balonu do prázdné brány. V utkání s Vyšehradem gólmana pro změnu přehodil, navíc ještě prokázal dobrý výběr místa, po němž dorážel do sítě pokus spoluhráče Richtra. Se třemi brankami Diviš vede průběžné pořadí druholigových střelců.

Hradec Králové v letní pauze posílil, pod „lízátka" přišli záložníci Novotný se Záviškou a útočníci Vašulín s Dvořákem. Klub ohlásil, že se chce pokusit o postup do nejvyšší soutěže. Za první dvě kola zapsal stejně jako Žižkov stoprocentní úspěšnost. Doma si poradil s Vlašimí, venku poté uspěl v Jihlavě. Výběr vedený koučem Zdenkem Frťalou tak aktuálně drží třetí místo. Mezi ním a Viktorií figuruje ještě Líšeň, rozdíl činí pouze skóre.

Padesátiletý Frťala v minulosti trénoval v Plzni, Spartě, Ružomberku (vždy jako asistent), Varnsdorfu či Jablonci.

Reklama

Související témata: