Hlavní obsah

Dukla si vypůjčila posilu z Ďolíčku

Favorit druhé fotbalové ligy zatím výsledkově nepřesvědčuje, proto si obstaral posilu. Nigerijský útočník Michael Ugwu bude do konce podzimu působit v Dukle. Na Julisku přichází na hostování z Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Junior Ugwu z Bohemians během duelu s Baníkem.

Článek

Jedenadvacetiletý útočník působí v Ďolíčku od února 2019, kdy do Vršovic přišel z rodné Nigérie. Teď se stěhuje na blízkou Julisku.

„Doufám, že svými výkony dokážu klubu pomoct. Těším se na novou zkušenost i nové spoluhráče, snad budeme jako tým vyhrávat a budeme v tabulce co nejvýše," líčí Michael Ugwu na klubovém webu. „V každém angažmá chci odvést co nejlepší práci. Hostování v Dukle beru jako další příležitost a výzvu."

Za Bohemians v české nejvyšší soutěži debutoval 3. srpna loňského roku coby střídající hráč při bezbrankové remíze s Viktorií Plzeň. Od té doby nastoupil k dalším 18 duelům, naposledy 7. července pří vítězství 2:1 nad Mladou Boleslaví, a připsal si čtyři gólové asistence.

„Jsem rád, že se Michaela podařilo přivést, protože je bojovník a vítěz. Střílení branek nás momentálně trápí a na to, kolik si vypracujeme šancí, jich málo proměňujeme. Od Michaela čekáme, že přinese do naší útočné hry větší energii a agresivitu, a i když třeba sám tolik branek dávat nebude, vytvoří mnohem lepší prostor pro naše ostatní útočné hráče," vysvětluje Jan Staněk, sportovní ředitel Dukly.

"Taky cítíme, že je třeba dát mužstvu impulz, aby co nejlépe zvládlo zbývajících sedm kol a vytvořilo pro Duklu co nejlepší výchozí pozici pro jaro," dodává Staněk.

Klokani zvýšili konkurenci v útoku, když ve středu ze Sparty přivedli zpátky na hostování Matěje Pulkraba.

Reklama