Hlavní obsah

Fotbalový Hlučín má problémy a zřejmě ukončí spolupráci se Slavií

HLUČÍN

Fotbalová spolupráce mezi Hlučínem a pražskou Slavií je zřejmě u konce. Poslední tým druhé ligy kvůli ekonomickým potížím obou klubů opět zvažuje osamostatnění a rozvázání hráčské i finanční kooperace mezi oběma stranami je patrně otázkou nejbližších týdnů.

Článek

Hluboké finanční problémy a dluhy Slavie dolehly i na Hlučín, který před rokem a půl s pražským klubem uzavřel smlouvu o spolupráci. Přestože podle tehdejší prezentace mělo jít jen o vzájemnou výpomoc v hráčské oblasti, došlo i k finančnímu propojení, které však s ekonomickým propadem Slavie přestalo fungovat.

"Byli jsme ve špatné situaci, Slavia měla peníze a také díky ní hlučínský fotbal přežil. I když ne vše, co Slavia nasmlouvala, splnila," řekl generální manažer a bývalý vlastník hlučínského klubu Lumír Kot pro Opavský deník. Připustil, že fotbalový klub má momentálně dluh 1,4 milionu korun.

Kot se nyní snaží hlučínský fotbal znovu osamostatnit a postavit na nohy. "Mám dva subjekty, kteří by do toho šli, já bych to celé měl zastřešit," řekl Kot ČTK.

Věří, že Hlučín přes současné potíže dohraje jarní část druhé ligy. "Stůj co stůj chceme dokončit sezonu a vyhnout se třímilionové sankci za případné odstoupení. Přišli bychom navíc i o kauci půl milionu korun," vysvětlil.

Za pochodu musí budovat i hráčský kádr, z nějž trenéru Jiřímu Bartlovi zůstalo jen šest hráčů, které na prvním tréninku doplnili dorostenci. Podle Kota má klub rozjednány příchody hráčů z Olomouce, Zlína nebo Ostravy. "Věřím, že do začátku jara dokážeme poskládat konkurenceschopný manšaft. O záchranu se ještě chceme porvat," dodal Kot.

Reklama

Související témata: