Hlavní obsah

Vyšehrad - Táborsko 0:2Šemíci marně čekají na první výhru, Jihočeši natáhli sérii

Praha

Fotbalisté Táborska zvítězili v dohrávce třetího kola druhé ligy 2:0 na hřišti Vyšehradu a v tabulce se posunuli na osmé místo. Natáhli sérii bez porážky na čtyři duely. Skóre otevřel v úvodu druhé půle David Čapek, v 63. minutě přidal druhý gól Petr Plachý.

Foto: fctaborsko.cz

Fotbalisté Táborska se radují.

Článek

Jihočeši po měsíční pauze způsobené protikoronavirovým opatřením vyhráli i druhý zápas, v předchozích pěti duelech přitom získali jen dva body. Naopak Vyšehrad pod novým koučem Michalem Zachem prohrál i druhé utkání, Pražané v soutěži stále čekají na vítězství a s jediným bodem ze šesti zápasů jsou v tabulce předposlední.

„Kluci pracovali, snažili se plnit naše pokyny, jenomže pak jsme na začátku druhé půle udělali hrubou chybu v defenzivě. Za stavu 0:0 technicky špatné řešení malé domů nás stálo inkasovanou branku, což byl také klíčový moment celého zápasu. Je to zkrátka o první chybě, taková se nesmí stát," líčí na klubovém webu Michal Zach, trenér Vyšehradu.

„Další situace nechci hodnotit dříve, než si zápas prohlédnu na videu. Nicméně i směrem dopředu jde o kvalitu řešení situací, schopnost udržet balon a dotáhnout akci do předfinálních situací i finální přihrávky. A také agresivitu a důraz v soubojích. Nezbývá, než se z chyb poučit a pracovat dál," dodává.

Zápas se měl hrát původně v září, odložen byl z důvodu nákazy koronavirem v kádru Vyšehradu.

Dohrávka 3. kola druhé fotbalové ligy:
Vyšehrad - Táborsko 0:2 (0:0)
Branky: 47. Čapek, 63. Plachý. Rozhodčí: Orel - Podaný, Volf. ŽK: Laňka (Vyšehrad). Bez diváků.

Reklama