Hlavní obsah

Hradec - Ústí 5:1Votroci rázně potvrdili roli lídra, Strakův Třinec znovu vyhrál venku

Praha
Aktualizováno

Lídr soutěže si zastřílel. V 8. kole druhé ligy zvítězili fotbalisté vedoucího Hradce Králové nad Ústí nad Labem 5:1. Trenér Straka dovedl zachraňující se Třinec k další výhře venku, tentokrát 2:0 nad posledním Vyšehradem. Chrudim podlehla Prostějovu 1:2, stejným výsledkem skončil také zápas Táborsko - Varnsdorf.

Foto: fchk.cz

Fotbalisté Hradce Králové slaví vítězství.

Článek

Votroci se rozjeli. Hradec Králové zvítězil nad Ústím nad Labem 5:1. Domácí získali vedení už v prvním poločase díky Prekopovi. Po pauze zvýšil Kateřiňák, ale náskok domácích na chvíli snížil Písačka. Utkání v závěru ale potvrdili pro domácí Záviška, Prekop a Samek.

„Zápas jsme zvládli dokonale, co se týče taktiky a určitého záměru. Všichni podali nadstandardní výkon, což je v této fázi hrozně důležité," pochvaluje si na klubovém webu trenér Zdenko Frťala.

Poslední Vyšehrad doma podlehl předposlednímu Třinci 0:2. O první branku utkání se postaral z penalty Javůrek na konci prvního poločasu. V závěrečné fázi pak ještě pojistil výhru hostů Stáňa. Třinec stejně jako minulý týden veze z Prahy tři body a pod vedením kouče Františka Straky bodoval již potřetí v řadě.

"Chtěli jsme potvrdit vítězství na Žižkově, což se nám podařilo. Urvali jsme veledůležité body. Utkání bylo náročné, protože Vyšehrad proti nám už potřeboval bodovat. Bylo jasné, že pod novým trenérem vsadí všechno na jednu kartu. Co se týče bojovnosti, nasazení, disciplíny a komunikace, vše bylo z naší strany na velmi dobré úrovni," kvituje Straka.

Táborsko prohrálo s Varnsdorfem 1:2. V prvním poločase branka nepadla ani na jedné straně. Ve druhém skóre načal domácí Čapek, ale později srovnal hostující Šimon a v samém závěru utkání otočil skóre Rudnyckyj.

Prostějov zvítězil na hřišti Chrudimi 2:1. Vedení se ujali nejdříve hosté díky Matouškovi. Po pauze srovnal domácí Mužík, ale o třech bodech pro hosty pak rozhodl Bialek. Prostějov tak slaví čtvrtou výhru v řadě.

8. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 5:1 (1:0)
Branky: 22. a 76. Prekop, 47. Kateřiňák, 61. Záviška, 83. Samko - 55. Písačka. Rozhodčí: Dubravský - Kubr, Antoníček. ŽK: Kodeš, Král, Urma - Peterka, Hudec, Miskovič. Bez diváků.
Chrudim - Prostějov 1:2 (0:1)
Branky: 57. Mužík - 6. Matoušek, 65. Bialek. Rozhodčí: Vojkovský - Melichar, Lakomý. ŽK: Jurásek, Kopřiva (oba Prostějov). Bez diváků.
Vyšehrad - Třinec 0:2 (0:1)
Branky: 39. Javůrek z pen., 83. Stáňa. Rozhodčí: Černý - Hock, Novák. ŽK: Alexandr, Šandera, Januška - Vaněk, Hýbl, Gáč. Bez diváků.
Táborsko - Varnsdorf 1:2 (0:0)
Branky: 61. vlastní Kouřil - 71. Šimon, 90.+3. Rudnyckyj. Rozhodčí: Petřík - Mikeska, Mojžíš. ŽK: Schramhauser - Zbrožek. Bez diváků.

Reklama

Související témata: