Hlavní obsah

Blansko - Hradec 1:2Votroci ukázali sílu a udrželi pětibodový náskok, Dukla naopak podléhá zoufalství

Praha
Aktualizováno

Rozjeli se. Fotbalisté Hradce Králové v 9. kole Fortuna Národní ligy zvítězili v Blansku 2:1. Úvodní poločas branku nenabídl, vše podstatné se odehrálo až po pauze. Nejdřív domácí poslal do vedení Haris Harba a nováček dlouho směřoval za překvapivou výhrou. Jenže v poslední desetiminutovce nejdříve srovnal Filip Novotný a následně z přímého kopu otočil skóre Erik Prekop. Lídr tabulky vyhrál potřetí v řadě a udržel si pětibodový náskok před Žikžkovem a Líšní. Naopak Dukla již pět kol nevyhrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Radim Ottmar v akci.

Článek

Vložené středeční kolo situaci v čele tabulky nezměnilo. Hradec Králové sice v Blansku prohrával, během pěti minut ovšem zápas otočil.

"Je škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Hradec nás na konci zatlačil a bohužel zvítězil, i když asi zaslouženě. Moc jsme se stáhli dozadu a čekali, s čím přijdou. Jako nováček se ale nemáme za co stydět," řekl Haris Harba pro ČT sport.

Viktoria Žižkov zvítězila i ve druhém utkání pod vedením dočasného trenéra Davida Vavrušky. Tentokrát ve Varnsdorfu po výsledku 3:1. Pražané měli skvělý vstup do zápasu, do 25. minuty se trefili David Skopec, David Sixta a Jaroslav Diviš. Ve druhém poločase domácí už jen snížili.

Na úrovni Viktorie se bodově drží Líšeň. Doma předvedla vynikající obrat a zvítězila nad Vyšehradem 4:2. Hosté dvakrát vedli, jenže Líšeň vybojovala dvě penalty, které proměnil Málek, a otočila utkání. Vítězství ještě potvrdil v nastaveném čase Rolinek.

Pražané trpí již pět kol

Krizi prožívá Dukla, ještě nedávno hlavní favorit na postup do první ligy. Její čekání na další výhru se protáhlo už na pět zápasů! Pražané teď na Julisce ztratili s Chrudimí, které podlehli 0:2. První výhru Východočechů na hřišti Dukly vystřelil v 25. minutě kapitán Ondřej Kesner, druhou trefu Chrudimi přidal ve druhém poločase z pokutového kopu Ladislav Mužík.

Třinec zvítězil nad Táborskem 2:0. Trenér František Straka tak zaznamenal třetí vítězství v řadě. Utkání spělo k remíze 0:0, ale těsně před koncem domácím zařídili výhru Habusta a Stáňa. Populární Franz tak už vytáhl mužstvo nad sestupové příčky..

V souboji dvou týmů z horní poloviny tabulky Prostějov podlehl Ústí nad Labem 0:1 a po čtyřech vítězstvích v řadě zaznamenal porážku. Jediný gól zápasu vstřelil z penalty Michal Bílek.

Také duel mezi Vlašimí a Jihlavou rozhodla jediná trefa. Postaral se o ni sedm minut před koncem obránce Vojtěch Křišťál, který tak rozhodl o exportu tří bodu na Vysočinu a ukončení třízápasové série bez výhry. Vlašim naopak nenavázala na předchozí domácí výhru nad Duklou 1:0 a z vyrovnaného zápasu tentokrát odešla poražena.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Blansko - Hradec Králové 1:2 (0:0)
Branky: 50. Harba - 82. Novotný, 87. Prekop. Rozhodčí: Marek - Mojžíš, Mikeska. ŽK: Kopičár, Harba, Šašinka - Urma, Prekop. Bez diváků.
Vlašim - Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 83. Křišťál. Rozhodčí: Lerch - Vlček, Volf. ŽK: Sváta, Zinhasovič (oba Vlašim). Bez diváků.
Prostějov - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 60. Bílek z pen. Rozhodčí: Černý - Dohnálek, Slavíček. ŽK: Bialek - Bílek, Bazal, Čičovský. Bez diváků.
Varnsdorf - Viktoria Žižkov 1:3 (0:3)
Branky: 69. Rudnytskyy - 8. Skopec, 11. Sixta, 26. Diviš. Rozhodčí: Hocek - Poživil, Váňa. ŽK: Kocourek, Bláha - Urbanec. Bez diváků.
Třinec - Táborsko 2:0 (0:0)
Branky: 87. Habusta, 88. Stáňa. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Podaný. ŽK: Attah, Hýbl, Ciencala, Habusta - Navrátil, Havrda. Bez diváků.
Dukla Praha - Chrudim 0:2 (0:1)
Branky: 25. Kesner, 66. Mužík z pen. Rozhodčí: Dorušák - Vejtasa, Vodrážka. ŽK: Kozel, Rada - Verner, Havlena. Bez diváků.
Líšeň - Vyšehrad 4:2 (0:1)
Branky: 79. a 84. obě z pen. Málek, 62. Ševčík, 90.+2 Rolinek - 5. a 68. Králíček. Rozhodčí: Petřík - Dobrovolný, Batík. ŽK: Machálek - Alexandr, Kubala, Laňka, Černý, Drobílek, Dočekal. Bez diváků.

Reklama

Související témata: