Hlavní obsah

Hradec - Prostějov 0:1Votroci poprvé padli, Dukla se chytila v derby. A kdo zastaví Franzův Třinec!?

Praha
Aktualizováno

Sobotní 10. kolo fotbalové Fortuna Národní ligy přineslo několik zajímavých výsledků. Vedoucí Hradec Králové poprvé na podzim padl, doma prohrál s Prostějovem, který už je čtvrtý. Dukla ukončila pětizápasovou sérii bez výhry, v pražském derby zvítězila na půdě Viktorie Žižkov 2:0. Ještě nedávno poslední Třinec pod vedením trenéra Františka Straky válí, zvítězil 1:0 v Ústí nad Labem a po čtvrté výhře v řadě už je devátý. Jen Chrudim uspěla doma, v šesti dalších případech se radovali hosté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha se radují.

Článek

Vedoucí tým tabulky již ve středu proti Blansku zachraňoval výsledek až v závěru, ani proti Prostějovu ale Hradec Králové nepotvrzoval svůj potenciál. Překvapení podzimu z Hané šlo v 27. minutě do vedení po penaltě Jakuba Kopřivy. Votroci i přes nepřízeň skóre měli šance a velký tlak, v závěru ale pohrdli i téměř dvacetiminutovou přesilovkou po vyloučení hostujícího Omaleho. Hradec se i přes zaváhání v čele ligové tabulky po 10. kole udržel.

Na druhém místě se překvapivě drží Líšeň. Na hřišti Táborska hrála dlouho bez branek. Mírnou převahu měl brněnský klub. Tutovky zahodili Machálek nebo Silný. Po pauze mohl rozhodnout domácí Kučera, ale v Táboře se nakonec přece jen radoval favorit. Líšni pomohla v 86. minutě vlastní branka Navrátila.

Pražské derby mezi Žižkovem a Duklou nabídlo zajímavou podívanou s plno šancemi, ale gólově se prosadili pouze hosté. Svěřenci Romana Skuhravého zvítězili díky trefám Marka Fábryho a Michaela Ugwua 2:0, čímž ukončili pětizápasové čekání na výhru.

Fotbalisté Třince se pod vedením trenéra Františka Straky zvedají ze dna! Slezané vyhráli 1:0 v Ústí nad Labem, kde zaznamenali už čtvrtý triumf v řadě. O výsledku rozhodl deset minut před přestávkou Josef Celba. Nedávno poslední tým soutěže navíc už čtyři utkání v řadě neinkasoval a výhrou se posunul již na deváté místo tabulky.

Chrudim potvrdila nečekané středeční vítězství na Dukle a připsala si další plný bodový zisk. Východočeši zdolali nejtěsnějším rozdílem nováčka z Blanska. Jediný gól zápasu obstaral už v 6. minutě po rohovém kopu Dominik Hašek. Pro dvaadvacetiletého obránce, jenž je jmenovcem slavného hokejového brankáře, šlo o premiérovou trefu v chrudimském dresu.

Beznadějně poslední Vyšehrad se dál trápí. V devíti předchozích zápasech vybojoval jediný bod a vstřelil pouhé tři branky. Proti sedmé Vlašimi se ale Pražané nečekaně osmělili. Už ve 12. minutě na Strahově skóroval krásnou hlavičkou Tomáš Dočekal. Naděje na první vyšehradskou výhru ale trvala jen do 68. minuty, kdy vyrovnal hlavou Adama Diamé. Tlak hostů navíc teprve vrcholil. V 88. minutě převahu Vlašimi potvrdil Kozel.

Ani Vysočině se nedaří. Jihlava doma podlehla Varnsdorfu 0:1. V souboji týmů z dolní poloviny tabulky rozhodla branka hostujícího Ondřeje Kocourka ve druhém poločase. Jihlava tak ani na pátý pokus doma v letošní sezoně nezvítězila. Varnsdorf venku zvítězil podruhé v řadě.

10. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Prostějov 0:1 (0:1)
Branka: 27. Kopřiva z pen. Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Váňa. ŽK: Samko - Sečkář, Omale, Mucha, Stříž, Šmehyl. ČK: 73. Omale (Prostějov). Bez diváků.
Táborsko - Líšeň 0:1 (0:0)
Branka: 86. vlastní Navrátil. Rozhodčí: Matějček - Antoníček, Lakomý. ŽK: Penc, Boula - Silný. Bez diváků.
Viktoria Žižkov - Dukla Praha 0:2 (0:1)
Branky: 30. Fábry, 86. Ugwu. Rozhodčí: Zelinka - Novák, Bureš. ŽK: Sukisa, Pudil - Ayong, Kovernikov, Fišl, Hadaščok. Bez diváků.
Jihlava - Varnsdorf 0:1 (0:0)
Branka: 72. Kocourek. Rozhodčí: Machač - Melichar, Šimáček. ŽK: Lacko, Číž - Kubr, Richter. Bez diváků.
Ústí nad Labem - Třinec 0:1 (0:1)
Branka: 35. Celba. Rozhodčí: Klíma - Kubr, Leška. ŽK: Písačka, Hudec, Brak - Vaněk, Celba, Foltyn. Bez diváků.
Chrudim - Blansko 1:0 (1:0)
Branka: 6. Hašek. Rozhodčí: Machálek - Matoušek, Slavíček. ŽK: Kesner, Verner, Drahoš - Ilko, Vasiljev, Klusák. Bez diváků.
Vyšehrad - Vlašim 1:2 (1:0)
Branky: 12. Košút - 68. Diamé, 88. Kozel. Rozhodčí: Cieslar - Mojžíš, Hurych. ŽK: Černý - Blecha. Bez diváků.

Reklama

Související témata: