Hlavní obsah

Fotbalisté Brna se chtějí rychle vrátit do první ligy

Rychlý návrat do první ligy je jediným cílem fotbalistů Zbrojovky Brno pro letošní sezónu. Úlohu však nebudou mít snadnou, v letní přestávce zcela obměnili a výrazně omladili kádr. Odešlo sedmnáct hráčů, z nových tváří v týmu budou nejvýraznějšími posilami třiatřicetiletý útočník Petr Švancara ze Slovácka a o rok starší obránce Ivo Zbožínek ze Zlína.

Foto: František Vrážel

Petr Švancara si už dopředu u brněnského kustoda rezervoval devítku na dresu.

Článek

"Přivedli jsme po dohodě s trenérem nové hráče. Při jejich výběru jsme stavěli na jejich charakter a vztah ke klubu. Všichni musíme táhnout za jeden provaz. Víme ale dobře, že návrat do první ligy nebude snadný," uvedl sportovní ředitel klubu Richard Dostálek, který byl ještě v loňské sezóně nejlepším střelcem Zbrojovky.

V přípravě prohráli Brňané z devíti zápasů pouze s Bohemians 1905 (0:2). Naopak porazili například Senici (2:1) a Dunajskou Stredu (3:1). Trenér René Wagner označil přípravu za uspokojivou, líbí se mu nasazení hráčů i jejich tréninková morálka.

"Přípravné zápasy naznačily, že jsme se vydali správnou cestou. Nyní záleží na hráčích, aby podobné výkony předvedli také ve druhé lize," řekl Wagner, kterého jen mrzí zranění útočníka Švancary a záložníka Václava Tomečka. Švancara si hned v prvním přípravném duelu poranil vazy v kotníku a od té doby dlouho trénoval individuálně. Devatenáctiletý Tomeček měl být tvůrcem hry, na tréninku si ale zlomil klíční kost a minimálně dva měsíce bude chybět.

"Můj zdravotní stav zatím není dobrý, míč mi vzhledem ke zranění nyní překáží. Před týdnem jsem si říkal, že už to bude dobré. Jen jsem kopl do balonu, tak se bolest ozvala znovu. Mým tajným přáním je nastoupit ve druhém kole proti Opavě," poznamenal Švancara.

Ekonomicky by měla být Zbrojovka také dobře zabezpečena, hlavní generální sponzoři zůstali stejní jako v minulé prvoligové sezóně.

Reklama

Související témata: