Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí potřetí za sebou vyhráli, zdolali Karvinou

PRAHA

Fotbalisté Ústí nad Labem v druhé lize potřetí za sebou vyhráli. Po dnešním domácím vítězství 4:2 nad Karvinou, k němuž dvěma góly přispěl středopolař Zachariáš, se v tabulce posunuli na třetí místo.

Článek

V Ústí se hrál zápas dvou odlišných poločasů. V tom prvním domácí Severočeši pokračovali ve střelecké produktivitě z Jihlavy, kde před týdnem vyhráli 5:2.  Po dvou Vaněčkových nevyužitých šancích překonal v 22. minutě karvinského brankáře Kafku poprvé Zachariáš. Za další čtyři minuty přidal tentýž ústecký záložník druhý gól po Benčíkově rohovém kopu. Před přestávkou zvýšil Valenta po další standardní situaci už na 3:0.

Po změně stran oživil trenér hostů Karel Kula hru svého týmu dvojím střídáním. V 50. minutě překonal Hrtánek zblízka domácího brankáře Nováka, Karvinští získali herní převahu a zatlačili protivníka do obrany. V 77. minutě snížil z penalty Jursa, když předtím rozhodčí Moláček vyloučil ústeckého špílmachra Martykána za ruku v šestnáctce.  Pět minut před koncem trefil střídající Cverna břevno domácí branky. Karviná vrhla všechny síly do útoku, ale jejím zadákům utekl ústecký náhradník Peterka, nadvakrát překonal Kafku a uzavřel brankový účet zápasu na 4:2.

Zlínští fotbalisté zvítězili na hřišti sparťanského béčka

Fotbalisté Zlína bodovali i ve čtvrtém kole druhé ligy a po vítězství 1:0 na hřišti Sparty Praha B vedou tabulku. Branku vstřelil čtvrt hodiny před koncem Jiří Dobeš a hosté už těsné vedení uhájili i po Švachově vyloučení.

Začátek zápasu vyšel lépe mladým sparťanům, kteří dostali soupeře pod tlak. Zlín postupem času vyrovnal hru a po 20 minutách si také vypracoval první šanci, Železníkovo sólo ale domácí brankář Holý zneškodnil. Vzápětí vynikl na druhé straně také Dostál, který vyrazil Hušbauerovu střelu zblízka.

Několik možností skórovat nevyužil sparťanský útočník Slepička, Zlín kontroval Poznarovým břevnem. Nakonec rozhodla 76. minuta, kdy Švach z levé strany odcentroval a střídající Jiří Dobeš poslal hosty do vedení.

Tři minuty nato ale Švach dostal druhou žlutou kartu a Zlín dohrával v oslabení. Tři body mu zachránil brankář Dostál, který tři minuty před koncem zlikvidoval další Slepičkovu tutovku.

Vlašim deklasovala Most

Fotbalisté Vlašimi deklasovali ve 4. kole druhé ligy 7:0 Most a připsali si druhé vítězství v sezoně. Dva góly v rozmezí čtyř minut v závěru prvního poločasu vstřelil Strnad.

Domácí šli do vedení už v 2. minutě, kdy jim pomohl vlastní gól Řeháka. Poté byla Vlašim i nadále lepším celkem a soupeři nastřílela do poločasu ještě tři branky. Postupně se trefili Kotyza a dvakrát Strnad, jenž první gól vstřelil z pokutového kopu. Hosté zahrozili v prvním poločase pouze jednou díky Danoskimu, kterého vychytal výborným zákrokem Toma.

Po poločase Vlašim v kanonádě pokračovala a do 52. minuty to bylo již 6:0 po gólech Pokorného a Macka. Středočeši mohli přidat ještě další branky, ale dvakrát je zastavil ofsajd. Ještě jeden gól však přece jen vstřelili, když se v 74. minutě prosadil Vukovič. Hosté zabrali v závěrečné desetiminutovce, ale na čestný úspěch nedosáhli - jednou zasahoval Toma a poté Rosendo trefil břevno.

Brno se nedočkalo první výhry ani proti Bohemians

Fotbalisté Zbrojovky Brno se ani ve čtvrtém kole druhé ligy nedočkali toužebného vítězství a na domácím trávníku pouze remizovali s Bohemians 1:1. Obě branky padly hned v úvodních dvou minutách, v dalším průběhu se už na obou stranách střelci neprosadili. Brňanům k tříbodovému zisku nepomohla ani nová posila Koloušek.

Zbrojovka se ujala vedení hned v první minutě, když si centrovaný míč Švancary nešťastně srazil do vlastní sítě obránce Horáček. Hned o minutu později domácí zadáci zaspali, po akci Demetera se ocitl před domácím brankářem Burešem zcela volný Huňa, který přízemní střelou k tyči vyrovnal. Po střelecké přestřelce už fotbal upadl do nudných pasáží. Z dalších šancí už neuspěl v prvním poločase domácí útočník Došek, který si ve 12. minutě neporadil s brankářem Winterem. Také Bohemians se dostali v závěru poločasu do šance, střelu Očovana ale stačil Bureš vykopnout.

I když se po změně stran snažili Brňané výsledek zvrátit, do vyložené šance se přes obranu soupeře nedostali. Jejich pokusy většinou končily pouze na nepřesných akcích a museli se spokojit se ziskem bodu. Ten je ale vzhledem k plánům Brna na rychlý návrat do první ligy dalším nezdarem hned na startu soutěže.

Třinec si připsal první vítězství

Třinečtí fotbalisté si po dvou porážkách a remíze připsali první vítězství. Na domácí půdě porazili 2:0 Sezimovo Ústí.

Třinečtí byli v prvních 45 minutách aktivnější a po neproměněných šancích Szneka a Malíře se v závěru poločasu díky Marošimu dostali do vedení. Hosté si kromě šance Sklenáře, jehož hlavičku Lipčák vytáhl na rohový kup, další brankové příležitosti nevypracovali.

V druhém poločasu mělo Sezimovo Ústí optickou převahu, ale pozorná domácí obrana vedení ubránila. Navíc ve druhé minutě nastavení střídající Nekuda přidal pojistku a Třinečtí tak poprvé v sezoně naplno bodovali.

Fotbalisté Sokolova vyhráli 1:0 ve Znojmě, kde v minulé sezóně vstřelili dokonce pět branek. Západočeši si tak ve druhém venkovním duelu v ročníku připsali druhé vítězství.

Jediný gól zápasu vstřelil čtyři minuty před přestávkou Mlika po chybě Sukupa, jenž poslal nepovedenou malou domů. Hostující útočník se ve vyložené šanci trefil přímo pod břevno.

Domácí Znojmo se snažilo ve druhém poločase vyrovnat, nicméně vytvořilo si pouze jednu vyloženou šanci. Zkušený Pacanda posadil v 52. minutě míč na hlavu Vašíčkovi, ten ale mířil pouze do brankáře Bučka. Gólman Sokolova tak udržel druhé čisté konto v sezóně.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Karviná 4:2 (3:0)
Branky: 22. a 26. Zachariáš, 42. Valenta, 90.+2 Peterka - 50. Hrtánek, 77. Jursa z pen. Rozhodčí: Lerch - Moláček, Zeman. ŽK: Benčík, Džuban, Veverka, Zachariáš, Novák - Mišinský, Motyčka. ČK: 76. Martykán (Ústí). Diváci: 712.
Ústí n. L.: Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Zeman - Brunclík (65. Peterka), Zachariáš, Martykán, Benčík - Vaněček (83. Holek), Veverka (78. Volek). Trenér: Habanec.
Karviná: Kafka - Hoffman, Motyčka, Bolf, Knötig - Hrtánek, Jursa, Milosavljevič, Látal (46. Chovanec) - Bartošek (46. Ciku), Mišinský (84. Cverna). Trenér: Kula.
Sparta Praha B - Zlín 0:1 (0:0)
Branka: 76. Malý. Rozhodčí: Ochotnický - Košec, Kovařík. ŽK: Poznar, Švach, Elšík, Dostál (všichni Zlín). ČK: 79. Švach. Diváci: 325.
Sparta B: Holý - Sus, Rada, Brabec, Frýdek - Sýkora, Jánoš (81. Jeřábek), Tomášek, Hušbauer - Putz (46. Jirásek), Slepička. Trenér: Svoboda.
Zlín: Dostál - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - Paciorek (46. Elšík), Polách, R. Dobeš - Poznar, Železník (63. J. Dobeš), Švach. Trenér: Skácel.
Vlašim - Most 7:0 (4:0)
Branky: 40. z pen. a 44. Strnad, 2. vlastní Řehák, 23. Koytza, 51. Pokorný, 52. Macek, 74. Vukovič. Rozhodčí: Orel - Urban, Blažej. ŽK: Strnad, Vukovič - Frnoch, Ruseckij. Diváci: 480.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, M. Nešpor, Mareš - Kotyza, Macek, Pokorný (64. Radosta), Kolašinac (56. Průcha) - Vrťo (56. Vukovič), Strnad. Trenér: Nádvorník.
Most: Pokorný - Jendruščák, Hofmann (64. Běloušek), Bohata, Řehák (46. Guyen) - Christof (36. Nikovski), Ruseckij, Rosendo, Oboya - Danoski, Frnoch. Trenér: Zach.
Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1:1 (1:1)
Branky: 1. vlastní Horáček - 2. Huňa. Rozhodčí: Možíš - Tacina, Santarius. ŽK: Pašek, Švancara, Fall, Koloušek, Buchta, Polák - Križan, Macháček. Diváci: 1559.
Brno: Bureš - Pašek, Buchta, Zbožínek (42. Pernica), Polák - Šamánek (67. Fall), Koloušek, Simerský, Borák - Došek (73. Doležal), Švancara. Trenér: Wagner.
Bohemians: Winter - Flachbart, Horáček, Penc, Grznár - Fenyk (13. Duchnič), Demeter, Macháček, Križan (83. Janda) - Očovan (60. Ibe), Huňa. Trenér: Barát.
Třinec - Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)
Branky: 45. Maroši, 90.+2 Nekuda. Rozhodčí: Bíma - Pelikán, Hájek. ŽK: Lisický, Rehák, Siegl - Ciferský, Dobal. Diváci: 789.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Rehák, Siegl - Malíř, Hanus (35. Pospíšil), Maroši, Joukl - Sznek (78. Nekuda), Gavlák (90. Surinek). Trenér: Luhový.
Sezimovo Ústí: Frišták - Ciferský, Ptáček, Nesvadba, Rožboud (81. Šturma) - Dobal, Javorek, Kostečka - Vukadinovič (62. Kotrba), Sklenář, Vyhnal (73. Mach). Trenér: Zákostelský.
Znojmo - Sokolov 0:1 (0:1)
Branka: 41. Mlika. Rozhodčí: Ondráš - Slavík, Lakomý. ŽK: Sukup, Podzemský - Hájovský, Dřížďal. Diváci: 720.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Sukup (84. Krhut) - Lukáš (78. Okleštěk), Podzemský, Hnaníček, Zifčák - Pacanda, Vašíček. Trenér: Smrček.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Hájovský (38. Benda), Hanzlík - Glaser (90. Kura), Čada, Šindelář, Vrtělka, Vaněček - Mlika (83. Geňo). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články