Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians prohráli ve Zlíně a přišli o vedení

ZLÍN

Fotbalisté Bohemians Praha prohráli ve 14. kole druhé ligy 0:3 ve Zlíně. Přišli tak o první místo tabulky, na kterém je vystřídalo Ústí nad Labem. Bohemians jsou druzí s tříbodovou ztrátou.

Článek

Zlínští udeřili hned v úvodní minutě. Dobeš chytrým obloučkem poslal do gólové pozice Šroma a ten střelou na přední tyč propálil Wintera. Žlutomodří byli při chuti, což o několik desítek sekund později stvrdil drzým průnikem Jugas, kterého zastavil až na brankové čáře zákrok Wintera.

Kolem Bohemians se dál stahovala zlínská ofenzivní smyčka. Nadšeně hrající Jelínek nejprve připravil v 17. minutě gólovou pozici pro Švacha, kterého vychytal hostující gólman. Neujala se ani následná dorážka Motala, jež mířila mimo bránu.

Zlínský záložník si ovšem spravil chuť v 19. minutě. Jelínek předvedl další dravý průnik, naservíroval míč do vápna a Motal svou premiérovou druholigovou trefou ve zlínském dresu korunoval nápor Tescomy.

Teprve poté se dostali alespoň částečně do hry také Pražané. Jejich ofenzivní snahy však měly většinou pouze krátké trvání, neboť zlínská defenziva pod praporem neúnavně bojujícího Kubici povolila hostům v prvním poločase jen tři rohové kopy.

Definitivu pak dali "Ševci" svému vítězství po hodině hry. Rychlou akci rozjeli Poznar s Dobešem, první jmenovaný potom vybídl rozběhnutého Motala a ten svou druhou trefou v zápase zlomil i poslední odpor Pražanů - 3:0.

Zlín - Bohemians Praha 3:0 (2:0)
Branky: 19. a 60. Motal, 1. Šrom. Rozhodčí: Ondráš - Dobrovolný, Peřina. ŽK: Paciorek, Bača - Fenyk. Diváci: 2284.
Kořínek - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - R. Dobeš, Paciorek (73. Elšík), Motal - Švach, Poznar (66. Bača), Šrom (59. Železník). Trenér: Skácel.
Winter - Flachbart, Drsek, Macháček, Grznár - Penc (46. Šisler), Demeter, Szabo (73. Šafránek), Fenyk - Duchnič (46. Huňa), Škoda. Trenér: Barát.

Reklama