Hlavní obsah

Bylo by hloupé postup odevzdat nebo ho nechtít, uvažuje Habanec

ÚSTÍ NAD LABEM

Druhá fotbalová liga má po první polovině soutěže, čítající patnáct podzimních kol, vítěze v celku FK Ústí nad Labem. Severočeši vyhráli jedenáct zápasů a neuspěli jen ve čtyřech, takže se ziskem 33 bodů jasně vedou tabulku. A to se asi před startem sezóny nečekalo. „I pro mě je to příjemné zjištění, ale myslím, že jsme takhle nahoře oprávněně. Podáváme kvalitní výkony,“ pokýval hlavou ústecký trenér Svatopluk Habanec po sobotním vítězství 3:0 nad v té době čtvrtým Zlínem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Ústí Svatopluk Habanec (vpravo) je s podzimními výkony mužstva navýsost spokojen.

Článek

„První půlku jsme hráli výborný fotbal, který měl nadprůměrné parametry. Chtěli jsme soupeře zaskočit tím, že do utkání půjdeme s ještě větším úsilím než obvykle. Musím uznat, že po přestávce nás za stavu 2:0 podržel brankář Novák, který chytil jasnou tutovku. I tím jsme se uklidnili a zápas jsme měli v režii i díky zkušenosti,“ hodnotil Habanec.

A připustil, že jeho tým dominuje soutěži po zásluze. „Určitě to není náhoda. Na začátku sezóny jsme řešili některé otázky, ale nakonec jsme našli motivaci. Proč se o postup neporvat?  Jestliže máme v této fázi třiatřicet bodů, bylo by hloupé to nějakým způsobem odevzdat, nebo nechtít. Přál bych si, abychom chtěli všichni,“ prohlásil trenér. Dobře ví, že Ústí zdobí i velmi solidní náskok před třetím, tudíž nepostupovým místem.

V posledních třech kolech Severočeši ani jednou neinkasovali. „Upustili jsme od systému “hurá“. Zavřeli jsme dobře obranu a cítíme, že soupeři z nás mají respekt,“ glosoval to Habanec.

Těší ho, že se na vstřelených gólech Ústí podílí hodně hráčů. „Je hezké mít produktivitu rozdělenou na větší počet střelců, než spoléhat na jediného kanonýra a přitom se bát, aby se nezranil,“ uvedl kouč.

Volek prožívá skvělý podzim

Už sedm gólů dal na podzim Zdeněk Volek, z toho dva proti Zlínu. „Vážím si toho, že prožívám výbornou sezónu. Na jejím začátku jsem se zúčastnil s českou reprezentací Univerziády v Číně. To byl krásný zážitek na celý život. Rychle jsem se ale vrátil do druholigové reality, protože jsem se chtěl prosadit i v Ústí. Do soutěže jsem naskočil až v jejím průběhu, takže nemám ani odehrány všechny zápasy. Teoreticky těch mých gólů mohlo být i víc. Důležité ale je, že se nám daří proměňovat šance jako týmu. Snažíme se fotbalem bavit a nejsme pod tlakem,“ líčil krajní záložník.

Definitivní tečku za druholigovými zápasy v roce 2011 udělají ústečtí fotbalisté příští sobotu v předehrávce jarní části na půdě rezervy pražské Sparty.

Reklama