Hlavní obsah

S Jihlavou se do ligy vrátím, slibuje gólman Blažek

Gólman Jaromír Blažek (39) se stal jihlavským hrdinou semifinálového penaltového rozstřelu Tipsport ligy s Hradcem Králové, když zlikvidoval dva první pokusy. Nedělní finále pak sledoval jako divák a radoval se z prvenství v zimní lize...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Blažek na archivním snímku v dresu Sparty.

Článek

V semifinále jste vychytal postup a na finále vás trenér Pivarník nenominoval. To je nevděk...

Asi jsem nepřesvědčil (smích). Pořád jde o přípravu, takže trenér dal příležitost dalším hráčům. To je normální. Skousnul jsem to (smích).

Máte za sebou první týdny v Jihlavě. Jak se vám tam líbí?

Jsem maximálně spokojený. V kabině je perfektní parta, kluci mě berou normálně, máme dobré mužstvo a velmi solidní podmínky. Zatím samé příjemné pocity.

Ve Spartě jste nosil i kapitánskou pásku. V Jihlavě vám ji nechtějí dát?

Tohle neřešíme. Jsem v mužstvu sice nejstarší i nejzkušenější, ale po kapitánské pásce netoužím, na to jsou tam jiní borci.

Už jste platil zápisné, pokud se ve Vysočině platí?

Platí, jako všude, ale ještě jsem neplatil. Ne že bych se vzpouzel. Domluvili jsme se s klukama, že před odjezdem na přípravu do Itálie to všechno srovnáme.

Na Letné jste byl zvyklý dirigovat obranu a spolupracovat hlavně s Tomášem Řepkou. Jak vám klape spolupráce v Jihlavě?

Přede mnou hrají jiní fotbalisté, než na které jsem byl zvyklý. Zatím to ale funguje celkem slušně. V téhle fázi přípravy ještě nebyl čas souhru vyladit. Víc se trénuje, než pracuje na taktice. To je pochopitelné. S přibývajícími přípravnými zápasy a změnou tréninku z fyzického na herní si to sedne a dostaneme se k taktice. Samozřejmě už jsme si s klukama řekli ke spolupráci pár věcí. Nemám obavu z nějakých problémů. Přede mnou hrají kvalitní obránci, to není kompliment, ale fakt. Mám z toho dobrý pocit.

Jihlava se netají prvoligovými ambicemi. Ve druhé lize má velmi dobrou výchozí pozici. Věříte, že může postoupit do nejvyšší soutěže?

Kdyby Jihlava tyhle ambice neměla, nešel bych tam. Chci si ještě zahrát první ligu a s Jihlavou se do ní vrátím. Věřím tomu a jsem o tom přesvědčený víc než po příchodu.

Tomáš Řepka si posteskl, že by vás rád viděl v Českých Budějovicích...

Jednal jsem s nimi ještě dřív, než se obrátili na Tomáše. V mém případě to neklaplo, ale takový je život. Už se tím nezabývám. Jak jsem řekl, vrátím se do ligy s Jihlavou.

Což když se s Řepkou minete...

To snad ne! Sestup nikomu nepřeju a věřím, že to Jihočeši s Řepou zvládnou. Nemají špatné mužstvo. V lize jsou horší.

Už máte v Jihlavě nějaké bydlení?

Žádné nehledám. Do Prahy to není po dálnici daleko, ale že bych trávil čas jen na cestách, to určitě ne. Když trénujeme více dní dvoufázově, jako teď od úterý do pátku, bydlím na hotelu. Nemám s tím problém. Důležité je potkat se s klukama také mimo kabinu.

Reklama

Související témata: