Hlavní obsah

Chrudim odmítla triumf, vítězem zimní ligy je Trnava

Druholigová Chrudim měla před středečním posledním zápasem zimní Tipsport ligy ideální možnost celkově zvítězit. Vše bylo jen na jejích fotbalistech. Pokud by porazili dosud nebodující Ústí nad Labem, se ziskem devíti bodů by se stali celkovým vítězem turnaje. Remíza 2:2 jim ovšem nestačila. Chrudimští sice získali 7 bodů, stejně jako Trnava, ale Spartak i díky kontumaci 3:0 zápasu se Zlatými Moravci na skóre o jeden gól vyhrál...

Foto: mfkchrudim.cz

Trenér Jaroslav Veselý zakotvil v Chrudimi.

Článek

Duel Chrudimi s Ústím byl přímým soubojem premiantů ankety Hráč a trenér měsíce za prosinec.

Slovenský brankář ve službách Ústí nad Labem Marián Tvrdoň nevynechal během podzimu mezi tyčemi jedinou minutu. K aktuální třetí příčce Army přispěl šestadvacetiletý gólman hned šesti vychytanými čistými konty, z toho dvě zaznamenal v prosinci.

Dobrý podzim mají za sebou také v Chrudimi. Východočeši, kteří v posledním kalendářním měsíci roku 2020 vybojovali cenné čtyři body, přezimují pod vedením ambiciózního trenéra Jaroslava Veselého na výtečné čtvrté pozici.

Hráč a trenér měsíce se na umělé trávě v Xaverově rozešli smírně, což Chrudimi k cennému triumfu nestačilo.

Poprvé bez prvoligových klubů

Nejstarší domácí zimní fotbalový turnaj se uskutečnil v omezené podobě. Kvůli termínové kolizi se prvně v historii nemohly zúčastnit české prvoligové kluby. Zastoupili je vítězní slovenští ligisté z Trnavy, také Trenčín a Skalica, domácí druhá liga a mladíci Sparty a Slavie. České skupiny hostil areál Xaverova v Horních Počernicích, skupinu C uspořádala Trnava.

O celkovém pořadí rozhodla jediná celková tabulka všech týmů z jejich tří odehraných zápasů. První Trenčín dostal velkou výhodu, že z kontumovaného zápasu se Zlatými Moravci měl zaručenu výhru 3:0. Přesto Chrudim měla všechno na svých kopačkách. Musela by však v derniéře celého turnaje porazit Ústí...

Třetí místo získal druhý slovenský prvoligový účastník AS Trenčín. Velmi dobrý dojem zanechali mladíci Slavie a Sparty.

Covid vyřadil Zlaté Moravce

„Většina z hráčů pražských S na podzim hrála jen třetí ligu, ale výkonnostně rozhodně nezaostávali. Slavia vyhrála dvakrát, Sparta získala výhru a remízu s Hradcem Králové. Viděli jsme plno zajímavých hráčů, které jistě čeká solidní budoucnost ve velkém fotbale. Škoda, že ani na náš zimní turnaj nemohli diváci, pražská S jsou vždy velkým lákadlem pro fanouška," vyzdvihuje účast Slavie a Sparty ředitel turnaje Aleš Kolář.

Turnaj i za přísných hygienických restrikcí nakonec proběhl bez problémů. Hned na začátku sice kvůli nákaze covidem vypadly Zlaté Moravce, ostatní týmy odehrály vše bez komplikací. K tomu přispělo i testování před každým zápasem.

„Povinnost mít čerstvé testy před každým zápasem, byl velký zásah do turnaje. S tím jsme původně nepočítali, a tak velké finanční zatížení jsme si my ani kluby v přípravě nemohli dovolit. Nakonec jsme ale řešení našli. Po dohodě s kluby jsme prize money od Tipsportu pro každý zúčastněný tým věnovali právě na platby testování," popisuje Kolář.

Fotbalová Tipsport liga:
MFK Chrudim - FK Ústí nad Labem 2:2 (1:1)
Branky: 27. Kesner, 83. Verner - 24. Kušej, 48. Jakš.
Konečná tabulka:
1.Trnava32106:27
2.Chrudim32107:47
3.Trenčín32016:16
4.Slavia B32018:56
5.Dukla312010:75
6.Skalica31115:54
7.Sparta B31116:74
8.Hradec Králové30306:63
9.Varnsdorf31022:53
10.Táborsko30215:72
11.Ústí nad L.30125:81
12.Zlaté Moravce30030:90

Reklama

Související témata: