Hlavní obsah

Budeme silnější, věří v Jihlavě před startem jara

Jihlava

Pátečním duelem Vysočiny s posledním Vyšehradem začne jarní část fotbalové Fortuna Národní ligy. Exligová Jihlava přezimovala až na desáté příčce tabulky, deset bodů za vedoucím Hradcem Králové a sedm před sestupovými příčkami. „Hráče vidím ve všech zápasech i v rámci množství tréninků a věřím, že za uplynulý půlrok udělali další krok kupředu. I proto si myslím, že budeme silnější než na podzim,“ věří Lukáš Vaculík, sportovní ředitel a předseda představenstva klubu.

Foto: fcvysocina.cz

Aleš Křeček, trenér fotbalistů Vysočiny Jihlava.

Článek

Smírnou generálkou s Duklou (2:2) se naladili na vstup do druhé části sezony.

„Zimní příprava byla velmi dlouhá, což říkám už 13 let v profesionálním fotbale po sobě. Covid nám zimní blok nijak výrazně nenarušil, výpadky měli jen jednotlivci," poznamenává v rozhovoru pro klubový web trenér Aleš Křeček.

Proti podzimu odešel pouze nejlepší střelec Tomáš Smejkal, který zamířil do Jablonce. Vysočina naopak přivítala čtveřici nových fotbalistů a navrátilce Luďka Vejmolu. Gólman se vrátil z Norska. V týmu se tak zvýšila konkurence.

„Rozhodně to tak také vnímám, zejména tedy v ofenzívě či středové řadě. Stačilo sledovat naši sestavu, kdy začínali Klobása, Ritter, Ševčík a Selnar, přičemž duel s minimálním dopadem na kvalitu dohrávali Arroyo, Peřina, Shudeiwa, Vedral. A to scházeli Patrák a Araujo-Wilson. Konkurence a tlak na místa v sestavě má na vývoj hráčů rozhodně příznivý vliv," pochvaluje si Lukáš Vaculík, sportovní ředitel a předseda představenstva klubu.

„Velkou konkurenci vnímám v záloze. Na druhou stranu nahradit hráče, jakým je Tomáš Smejkal, který se na podzim podepsal pod 14 z našich dvaceti gólů, představuje velmi těžký úkol. Rozhodně jej nemůžeme ponechat na jednom hráči. Musí se o něj podělit celý tým," poukazuje trenér Křeček.

Vejmola odešel do norského prvoligového Haugesundu formou hostování v červnu loňského roku. Seveřané na něj mohli uplatnit opci na přestup, což neučinili. „Luděk se vrátil z hostování. Víme, že v něm znovu získáváme kvalitního brankáře, který by nám na jaře měl pomoci nejen na hřišti, ale i v kabině," očekává Vaculík.

Dá se očekávat, že Vejmola by se mohl v brance představit hned v pátek.

„Je to rozhodně jedna z variant, Brankáře máme vyrovnané a v přípravě se vystřídali rovným dílem. Konečné slovo bude mít v tomto ohledu trenér brankářů Juraj Šimurka. Já v sestavě mám dva až tři otazníky směrem k prvnímu mistráku proti Vyšehradu," avizuje kouč Křeček.

Reklama

Související témata: