Hlavní obsah

Hradec - Žižkov 4:2Votroci korunovali klíčový týden další výhrou a upevnili si vedení

Hradec Králové
Aktualizováno

Během pondělí slavili hned dvě výhry najednou. Votroci nejprve na hřišti smetli Jihlavu 4:0, radní posléze odsouhlasili výstavbu nového stadionu a vítěze tendru. V neděli fotbalisté Hradce Králové klíčový týden završili. V dohrávce 16. kola Fortuna Národní ligy porazili Viktorii Žižkov 4:2 a v čele tabulky odskočili druhé Líšni o tři body. Pražané, kteří také neskrývají postupové ambice, ztrácejí ze sedmé pozice na lídra už devět bodů.

Foto: Králové Hradec město, ČTK

Nový fotbalový stadion (na vizualizaci) v Hradci Králové postaví za 568 milionů korun bez DPH uskupení tří firem, rozhodli zastupitelé města.

Článek

Favorit ve šlágru kola nezaváhal a na domácím hřišti porazili Žižkov vysoko 4:2. Vedoucí tým soutěže si už během prvního poločasu vypracoval vedení 3:0, postupně se trefili Leibl, Vašulín a znovu Leibl. Krátce před pauzou korigoval skóre Mashike.

Po přestávce domácí své vedení ještě navýšili,také Vašulín si připsal druhý gól. Za hosty už jen snížil Súkenník z penalty. Hradec si díky výhře v čele tabulky vypracoval náskok tří bodů.

Votroci tak mají nakročeno k vytouženému návratu do první ligy, i když cesta za ním je ještě dlouhá.

Zcela zásadní je ovšem příslib moderního stánku. Nový fotbalový stadion v Hradci Králové postaví za 568 milionů korun bez DPH uskupení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Jako vítěze tendru uskupení schválili zastupitelé města. Pro schválení výsledku tendru hlasovalo 27 zastupitelů, devět se zdrželo, jeden byl nepřítomen.

Vedení radnice předpokládá, že by smlouva s vítězem mohla být podepsána v polovině dubna. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu připravuje přes 15 let. Jde o jednu z přednostních investic radnice a největší investici v novodobé historii města.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Viktoria Žižkov 4:2 (3:1)
Branky: 6. a 40. Leibl, 30. a 48. Vašulín - 42. Mashike Sukisa, 74. Súkenník z pen. Rozhodčí: Franěk - Hock, Leška. ŽK: Leibl - Bazal, Súkenník, Batioja, Opluštil. Bez diváků.

Reklama

Související témata: