Hlavní obsah

Chrudim - Ústí 0:1Duel nejlepšího střelce s nejlepším brankářem vyzněl pro gólmana, Dukla doma padla

Praha
Aktualizováno

Kanonýr soutěže Mužík na straně domácích, nejlepší gólman Tvrdoň v brance hostů. Smál se brankář, fotbalisté Chrudim v utkání 17. kola Fortuna Národní ligy podlehli Ústí nad Labem 0:1. Duel o čtvrtou příčku rozhodla sporná penalta. Dukla doma podlehla Varnsdorfu 1:2, poslední Vyšehrad prohrál s prvním Hradcem Králové 1:4.

Foto: fkusti.cz

David Jarolím převzal fotbalisty Ústí nad Labem.

Článek

Severočeši zvítězili na hřišti Chrudimi 1:0 a předskočili svého soupeře v tabulce. O osudu šlágru rozhodla situace z konce úvodního poločasu. Po diskutabilním faulu na Gollnacka kopali hosté penaltu, kterou ve 44. minutě bezpečně proměnil Michal Bílek. Další branky už na východě Čech nepadly. Arma si v neúplném pořadí polepšila na čtvrtou pozici, kde má stejně bodů jako třetí Prostějov. Chrudim je pátá.

„Prochrápali jsme první poločas, hlavně úvodních třicet minut jsme byli strašně bázliví. Chyběla odvaha hrát, byli jsme všude druzí, alibističtí. O gól jsme si koledovali, ale škoda, že takový duel rozhodne penalta, která nebyla, jak jsme slyšeli..." hodnotí trenér Jaroslav Veselý v rozhovoru pro ČT sport.

„Rozhodl náš organizovaný týmový výkon. Plnili jsme, co jsme chtěli, jen škoda, že jsme nepřidali druhý gól, závěr pak mohl být klidnější. Bylo jasné, že domácí budou tlačit, jejich nápor jsme ustáli," kvituje jeho ústecký protějšek David Jarolím.

Varnsdorf se dočkal prvního jarního vítězství, které zaznamenal na hřišti pražské Dukly po výsledku 2:1. Hosté si vypracovali dvougólové vedení během prvního poločasu díky dvěma trefám Martina Kouřila. Za Pražany ve druhé půli snížil Daniel Souček, ale to bylo z jejich strany vše. Severočeši tak slaví první výhru na jaře, Dukla podruhé za sebou padla.

Hradec Králové porazil Vyšehrad 4:1 a v souboji prvního s posledním potvrdil roli favorita. O výhře Východočechů rozhodl hattrickem Daniel Vašulín, další zásah přidal Pavel Dvořák a za domácí pouze snižoval z penalty Josef Jakab. Hradec si připsal třetí výhru v řadě a v čele tabulky má náskok tří bodů před druhou Líšní. Vyšehrad prohrál počtvrté za sebou a stále se krčí na posledním místě tabulky.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 44. Bílek z pen. Rozhodčí: Petřík - Dresler, Mojžíš. ŽK: Vencl - Strada, Miskovič, Koubek. Bez diváků.
Vyšehrad - Hradec Králové 1:4 (0:2)
Branky: 66. Jakab z pen. - 20., 36. a 90.+1 z pen. Vašulín, 62. Dvořák. Rozhodčí: Denev - Vlček, Poživil. ŽK: Kulig - Reichl. Bez diváků.
Dukla Praha - Varnsdorf 1:2 (0:2)
Branky: Branky: 58. Souček - 14. vlastní Doumbia, 28. Kouřil z pen. Rozhodčí: Nedvěd - Vaňkát, Vyhnanovský. ŽK: Kovernikov, Rada, Chlumecký, Piroch - Ondráček. Bez diváků.

Reklama

Související témata: