Hlavní obsah

Hradec - Táborsko 3:0Votroci jsou rozjetí, naopak Dukla utržila další políček

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté vedoucího Hradce Králové porazili ve vloženém 18. kole Fortuna Národní ligy na domácím hřišti Táborsko 3:0 a dál pokračují ve vítězné sérii. Líšeň porazila Duklu jasně 3:0, Blansko zdolalo Vlašim 2:0 a Varnsdorf prohrál s Chrudimí 1:2. Ústí nad Labem porazilo nejtěsnějším rozdílem 1:0 poslední Vyšehrad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova z Hradce Králové.

Článek

Hradec Králové válí. Pod v pořadí čtvrtou výhru v řadě se podepsal dvěma góly z pokutových kopů Jakub Rada a třetí přidal Denis Donát. Votroci tak dál mají v čele tabulky náskok tří bodů před druhou Líšní, Jihočeši i po tomto kole zůstanou na sestupové třinácté pozici.

Líšeň porazila pražskou Duklu jednoznačně 3:0 a vrátila se po nedělní porážce ve Vlašimi zpět na druhou příčku. Výsledek orámoval dvěma góly z 9. a 60. minuty Jakub Kučera. Mezi jeho zásahy vklínil svou branku po půlhodině hry i Jan Silný. Dukla čeká na vítězství už čtyři kola, potřetí v řadě navíc odešla ze hřiště bez bodu a je stále až devátá.

Duel Ústí nad Labem s posledním Vyšehradem spěl k remíze, ale skončil výsledkem 1:0. O výhře favorita rozhodl až ve třetí nastavené minutě Michal Bílek, jenž skóroval z přímého kopu. Slavoj tak prohrál už popáté v řadě a zůstává přišpendlen na chvostu tabulky. Naopak Arma potvrdila sobotní výhru z Chrudimi a natáhla sérii bez porážky na pět kol.

Blansko doma porazilo Vlašim 2:0 a zvítězilo ve třetím z pěti jarních zápasů, navíc ve zbývajících dvou neprohrálo. O výhře rozhodli svými góly v průběhu prvního poločasu Martin Sedlo a Kablan Davy Ngoma. Středočeši po předchozích výhrách nad Prostějovem a Líšní tentokrát vyšli střelecky i bodově naprázdno.

Chrudimi porazila i podruhé v sezoně Varnsdorf - tentokrát na jeho hřišti 2:1. O výhře rozhodli Východočeši dvěma slepenými góly, kdy ve 24. minutě nejprve proměnil pokutový kop Ladislav Mužík a o dvě minuty později přidal pojistku Petr Juliš. Varnsdorf zápas v závěru zdramatizoval, na body už to ale Slovanu nestačilo.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Táborsko 3:0 (1:0)
Branky: 34. a 68. Rada obě z pen., 85. Donát. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Matoušek. ŽK: Donát - Liepa, Holiš. Bez diváků.
Líšeň - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 9. a 60. Kučera, 29. Silný. Rozhodčí: Matějček - Poživil, Černoevič. ŽK: Krška - Kovernikov, Peterka, Souček. Bez diváků.
Varnsdorf - Chrudim 1:2 (0:2)
Branky: 88. Rudnytskyy - 23. Mužík z pen., 26. Juliš. Rozhodčí: Denev - Pfeifer, Líkař. ŽK: Kouřil, Kazda - Verner, Řezníček, Drahoš, Zíma. Bez diváků.
Blansko - Vlašim 2:0 (2:0)
Branky: 30. Sedlo, 37. N'Goma. Rozhodčí: Hanousek - Melichar, Slavíček. ŽK: Kopičár - Zinhasovič. Bez diváků.
Ústí nad Labem - Vyšehrad 1:0 (0:0)
Branka: 90.+3 Bílek. Rozhodčí: Raplík - Váňa, Volf. ŽK: Jiránek, Igukar - Schneider, Ordelt, Kříž. Bez diváků.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články