Hlavní obsah

Chrudim - Líšeň 0:3Brněnský tým se dotáhl na vedoucí Hradec Králové, kanonýr Málek udeřil dvakrát

Chrudim
Aktualizováno

Bitva o postup je stále otevřená, přestože Votroci mají momentálně dva zápasy k dobru. Fotbalisté Líšně zvítězili v úvodním duelu 19. kola Fortuna Národní ligy v Chrudimi 3:0 a na vedoucí Hradec Králové se bodově dotáhli. Dvakrát skóroval kanonýr Málek a v čele tabulky střelců se s jedenácti brankami vyrovnal chrudimskému Mužíkovi.

Foto: sklisen.com

Jaroslav Málek z Líšně.

Článek

Tři standardky, tři góly a zisk tří bodů. Líšeň zvládla v týdnu i podruhé zvítězit. Po středeční výhře nad Duklou uspěla i proti páté Chrudimi.

Proti Východočechům se sice svěřenci Milana Valachoviče dlouho nedostávali do šance, po půlhodině ale udeřil Jan Silný. Hra se poté obrátila, což jen korunoval ve druhém poločase krásnou ranou z přímého kopu Jaroslav Málek. Líšeňský kanonýr se trefil těsně před koncem i podruhé z penalty. Líšeň se po výhře 3:0 bodově vyrovnala Hradci Králové a minimálně do neděle se vedoucích Votroků udrží na stejné úrovni.

"Dobře jsme se na soupeře připravili a měli i víc šancí. Zatlačili na nás, ale druhý gól rozhodl, uklidnili jsme se a zápas zkušeně dohráli. Cenné vítězství. Penalta byla jasná, standardka výborně rozehraná. Málek se trefil krásně, ani jsem mu nevěřil, tak často se netrefuje," zhodotil pro ČT sport trenér Milan Valachovič.

"Právě že se na tréninku trefuji, trenér asi odchází dřív," reaguje na koučův rýpanec spokojený Jaroslav Málek. "Čelo tabulky střelců sleduji. Věděl jsem, že zrovna zdejší Mužík vede s jedenácti trefami. Jsem strašně rád, že jsem ho dotáhl.  Ze začátku bylo utkání dost opatrné, pak se rozběhlo," dodává.

Chrudim teď ztrácí na vedoucí tandem sedm bodů. "Měli jsme dobrý vstup do utkání, jen chybělo vyústění. Prohráli jsme ze tří standardek, bohužel, ze hry bychom těžko inkasovali. Naše hloupost, rozebereme si ji. Chyběl nám kontaktní gól, který jsme si zasloužili. Hráčům za výkon děkuji," lituje trenér domácích Jaroslav Veselý.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Líšeň 0:3 (0:1)
Branky: 59. a 85. (druhá z pen.) Málek, 29. Silný. Rozhodčí: Černý - Kotalík, Váňa. ŽK: Verner - Šteigl, Silný. Bez diváků.

Reklama

Související témata: