Hlavní obsah

Hradec - Dukla 2:1Votroci jsou po čtyřech letech zase prvoligoví! Šebrleho vyloučení nahrálo oslavám

Praha
Aktualizováno

Desáté vítězství v řadě je jednoznačným razítkem na suverénní postup. Fotbalisté Hradce Králové se po výhře 2:1 nad pražskou Duklou v utkání 23. kola Fortuna Národní ligy po čtyřech letech vracejí do nejvyšší soutěže. Ústí nad Labem porazilo Blansko také 2:1. Druhé Líšni už nebude nic platné vítězství 3:1 v Prostějově.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují postupový gól.

Článek
Fotogalerie

Votroci potvrdili svůj postup do nejvyšší soutěže. V utkání s Duklou nejdříve vstřelil gól domácí Prekop. Hostům se podařilo poměrně rychle odpovědět díky Buchvaldkově trefě, jenže na druhé straně se záhy prosadil Dvořák a vrátil Hradci vedení.

Pražané hráli téměř celý druhý poločas v desíti, když červenou kartu viděl Šebrle. Přesilovka byla pozvánkou k oslavám, lídr už si výhru a tím i postup zkušeně pohlídal.

Ústí nad Labem otočilo utkání s Blanskem. Hosté vedli díky Žákově gólu. Ve druhém poločase se ovšem dvakrát prosadil domácí Koubek a změnil vývoj utkání ve prospěch Army.

Prostějov podlehli doma Líšňi. Do vedení šli domácí díky brance Omaleho, jenže do tří minut odpověděl Matocha. Ve druhé půli otočil vývoj utkání líšeňský Zikl. V závěru ještě zvýšil třetím gólem Líšně v zápase Málek.

Chrudim podlehla Třinci 0:2. Hosté se ujali vedení v prvním poločase díky gólu Samiece. Ve druhé půli uzavřel skóre Hýbl.

Sestupující Vyšehrad opět nepřerušili sérii zápasů bez zisku bodu. Doma dlouho vedl, ale nakonec se radoval Varnsdorf. První branku zápasu vstřelil v úvodním poločase vyšehradský Drobílek. Ve druhém se v poslední čtvrthodině trefili Velich a Rudnickij a otočili skóre utkání.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Dukla Praha 2:1 (2:1)
Branky: 12. Prekop, 30. Dvořák - 26. Buchvaldek. Rozhodčí: Orel - Vlček, Lakomý. ŽK: Urma, Vlkanova - Kovernikov, Peterka, Krunert, Šebrle, Barac. ČK: 47. Šebrle. Diváci: 410 (omezený počet).
Ústí nad Labem - Blansko 2:1 (0:1)
Branky: 79. a 84. z pen. Koubek - 27. Žák. Rozhodčí: Černý - Antoníček, Vyhnanovský. ŽK: Němec, Brak, Ikugar - Ilko, Žák. Diváci: 320 (omezený počet).
Vyšehrad - Varnsdorf 1:2 (1:0)
Branky: 32. Drobílek - 77. Velich, 83. Rudnickij. Rozhodčí: Dorušák - Dobrovolný, Ratajová. ŽK: Žilák, Procházka, Vojta, Vaněk - Richter, Rudnickij. Diváci: 33 (omezený počet).
Chrudim - Třinec 0:2 (0:1)
Branky: 38. Samiec, 78. Hýbl. Rozhodčí: Raplík - Flimmel, Bureš. ŽK: Sokol - Samiec, Gáč, Janoščín. Diváci: omezený počet.
Prostějov - Líšeň 1:3 (1:1)
Branky: 9. Omale - 11. Matocha, 65. Zikl, 75. Málek. Rozhodčí: Dubravský - Hájek, Pfeifer. ŽK: Kučera, Ševčík (oba Líšeň). Diváci: 75 (omezený počet).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články