Hlavní obsah

Žižkov - Vlašim 3:1Nabijev měl nabito a rozhodl bitvu o čtvrté místo. Táborsko získalo bod

Praha
Aktualizováno

Pozdě, ale přece. Po nepovedeném startu jara se Viktorka postupně posouvá zpět do horních pater tabulky. Žižkovští fotbalisté v utkání 23. kola Fortuna Národní ligy v azylu na Proseku porazili Vlašim 3:1 a vystřídali svého soupeře na čtvrté pozici. Táborsko remizovalo s Jihlavou 2:2.

Foto: fkvz.cz

Momentka ze zápasu Viktoria Žižkov - Vlašim.

Článek

Viktorii vážné hrozí ztráta licence pro příští sezonu. Na trávníku se jí ovšem začíná dařit. Hodně ji nakoplo derby na Dukle, kde urvala tři body nevídaným obratem v nastavení.

Výsledková mizérie Žižkova je zřejmě definitivně zažehnána. Proti Vlašimi vytěžila Viktoria ze své herní převahy v prvním poločase dvě branky Nabijeva, které ji nasměrovaly k dalšímu tříbodovému zisku.

Po pauze se sice hostům Basseyho zásluhou podařilo snížit, více branek už ale na Proseku nezvládli. Žižkov v nastavení Divišovou trefou zpečetil výhru 3:1, zvítězil potřetí za sebou a v tabulce se vyšvihl již na čtvrté místo, Vlašim je šestá.

Táborsko a Jihlava berou po bodu za remízu 2:2. Duel začal lépe pro hosty z Vysočiny, kteří šli díky gólu Shudeiwy do vedení. Táborsko ale ještě v prvním poločase zásluhou Navrátila a Ndiayeho duel otočilo.

Definitivní rozuzlení přinesl Lackův vyrovnávací gól ze 76. minuty. Táborsko je dva body nad sestupovou pozicí, Jihlava má náskok pěti bodů.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Vlašim 3:1 (2:0)
Branky: 20. a 38. Nabijev, 90.+4 Diviš - 61. Bassey. Rozhodčí: Nedvěd - Vaňkát, Líkař. ŽK: Švenger, Muleme, Ahamada - Bassey. Diváci: 45 (omezený počet).
Táborsko - Jihlava 2:2 (2:1)
Branky: 19. Navrátil, 34. Ndiaye - 9. Shudeiwa, 76. Lacko. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Pečenka. ŽK: Holiš, Tolno - Lacko, Křišťál, Patrák. Diváci: 105 (omezený počet).

Reklama

Související témata: