Hlavní obsah

Zbrojovce pomohou k návratu Zavadil a Řezníček. Trenér Dostálek chce ještě jednoho hráče

Za rok chtějí být zpátky. Brněnští fotbalisté zahájí v pátek televizním zápasem na hřišti Táborska cestu za návratem mezi elitu se změnami v kádru. Ve druhé lize už nebudou oblékat dres Zbrojovky po skončení hostování stoper Pernica či ofenzivní záložník Reiter. Dosavadní kapitán Dreksa požádal o předčasné ukončení smlouvy. Pachlopník bude hostovat v Plzni, Růsek odešel do Olomouce a další mladý forvard Fila do Mladé Boleslavi.

Foto: fczbrno.cz

Fotbalové Brno odhaluje plány na novou sezonu.

Článek

Brňané naopak přivítali pět nových hráčů. Po čtyřech letech se vrátil do týmu veterán Zavadil a z Teplic přišel útočník Řezníček. Oba v minulosti už ve Zbrojovce působili. Zbrusu novými tvářemi jsou střední obránce Štěrba, který do moravské metropole zamířil z Olomouce, a krajní bek Hrabina, jenž naposledy působil v Opavě. Klub spěje i k dohodě se Slavií ohledně hostování mladíka Koska.

„S hráči, kteří naše mužstvo doplnili, jsme byli dlouhodobě v kontaktu. Věřím, že typologicky do mužstva zapadnou a budou pro nás přínosem," přeje si sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Kouč Richard Dostálek se domnívá, že Brňané získali adekvátní náhradu za odcházející fotbalisty. „Mladým klukům jsme nechtěli bránit v růstu. Myslím ale, že jsme jejich odchody zacelili. Ještě však řešíme jeden otazníček. Jednoho borce bych ještě rád přivítal," prozradil trenér. Naráží tak na avizované hostování některého z hráčů Plzně jako náhradu za Pachlopníka. „Řešíme to, avšak zatím jsme nedospěli ke konkrétnímu závěru, který by vyhovoval oběma stranám," tvrdí Požár.

Dostálek připustil, že navzdory zraněním Vaňka a Šurala má i tak z čeho vybírat. „Před páteční premiérou na stadionu Táborska řeším v základní jedenáctce ještě dva otazníky. Naše postupové cíle jsou jasně dané, avšak zároveň vstupujeme do sezony se značným respektem. Druhou ligu jsme si už vyzkoušeli a dobře víme, jak je náročná. Všechny týmy se na nás budou chtít určitě vytáhnout, avšak já věřím, že velký tlak ustojíme," je přesvědčený kouč Zbrojovky.

Reklama

Související témata: