Hlavní obsah

Do Drnovic se vrací profesionální fotbal, druhou ligu tam bude hrát MFK Vyškov

Drnovice

Do nejznámější fotbalové vesnice v Česku se vrací profesionální sport. Na stadionu v Drnovicích bude hrát druhou ligu nováček soutěže z nedalekého Vyškova. Cílem MFK bude záchrana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyškov vstoupí do druhé fotbalové ligy zápasem na Dukle. (ilustrační foto)

Článek

Drnovice patřily na přelomu milénia k předním týmům české ligy, v roce 2000 se po třetím místě kvalifikovaly do tehdejšího Poháru UEFA, v němž vypadly s Mnichovem 1860. Na tehdy novém moderním stadionu pro více než 6000 diváků hrála několik zápasů i česká reprezentace.

Jenže klub opustil jako majitel Chemapol a po finančních potížích zakladatele "drnovického zázraku" Jana Gottvalda klub zkrachoval.

Profesionální fotbal se tam hrál naposledy ve druhé lize před 15 lety. Stadion získala do svého majetku obec a udržela jej v tak provozuschopném stavu, že nyní po několika menších úpravách splnil licenční podmínky pro druhou ligu.

Vyškov povede do soutěže trenér Jan Trousil, někdejší stoper Brna či Slovácka. Asistovat mu bude Josef Mazura, který jako kouč zažil část slavné drnovické éry před dvaceti lety. "Jsme nováčkem a naším cílem je záchrana," uvedl na dnešním setkání s novináři Trousil.

Jeho tým skoro rok nehrál mistrovské utkání, ale připraven na sezonu je. "Čekáme ještě na některá hostování z prvoligových klubů, takže kádr není uzavřen," řekl generální manažer klubu Zbyněk Zbořil.

Vyškov vstoupí do druhé ligy tuto sobotu v 17 hodin v Praze na Dukle.

Reklama