Hlavní obsah

Táborsko - Brno 0:1Favorit druhé ligy vydřel v premiéře tři body, vyhrála také Jihlava

Aktualizováno

Sestoupili, ale chtějí se mezi elitu hned vrátit. Fotbalisté Zbrojovky Brno jsou největším favoritem Fortuna Národní ligy, v premiéře nové sezony se ovšem hodně nadřeli na výhru 1:0 na hřišti Táborska. Jihlava ve druhém pátečním duelu porazila Varnsdorf 2:1.

Foto: fczbrno.cz

Brněnský Peter Štepanovský (ve žlutém) během duelu s Táborskem.

Článek

Po roční pauze v nejvyšší soutěži se brněnská Zbrojovka vrátila do kolotoče zápasů druhé ligy. Klub z moravské metropole novou sezonu rozehrál televizním duelem na půdě Táborska. Coby favorit ale svěřenci kouče Richarda Dostálka hráli dlouho vyrovnanou partii.

Domácí hlavně ve druhé půli Zbrojovku hodně trápili, po Matouškově tutovce trefil Holiš dokonce břevno a Táborsko v mnoha ohledech soupeře přehrávalo. Hosté ovšem tlak očekávání ustáli, v 82. minutě utnul trápení Brňanů Jakub Přichystal a po střele z vápna přisoudil tři body na úvod sezony klubu z jižní Moravy.

„Typický první zápas. Nervózní, hraje se především na výsledek. Přežili jsme šance soupeře, my naopak naši proměnili. Na úvod hodně důležitá výhra, je znát, že soutěž bude náročná a bojovná," hodnotí pro ČT sport zkušený brněnský kapitán Pavel Zavadil.

David Lafata se stal patronem nadačního fondu Zelený životVideo: LFA

„Všichni viděli, že jsme na Brno měli, což jsme si i na jaře a v přípravě dokázali. Příště už musíme bodovat," lituje táborský Roman Holiš.

Na hřiště Jihlavy přijel Varnsdorf. Domácí Vysočina zvítězila díky trefě Arroya ze začátku druhého poločasu těsně 2:1. Horákům už předtím zařídili náskok Selnar, v závěru nicméně snížil Bláha. Trenér Kameník tak na jihlavské lavičce zažil vítěznou soutěžní premiéru.

Zbylých šest utkání prvního kola je na programu v sobotu. Start v nejvyšší soutěži si přímo zajistí pouze vítěz, celky na druhém a třetím místě čeká baráž. Druhá liga se po uplynulém ročníku, který hrálo netradičně jen 14 týmů, vrátila k obvyklým 16 účastníkům.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 82. Přichystal. Rozhodčí: Proske - Hurych, Volf. ŽK: Provazník, Navrátil - Kosek. Diváci: 890.
Jihlava - Varnsdorf 2:1 (1:0)
Branky: 43. Selnar, 55. Arroyo - 90. Bláha. Rozhodčí: Petřík - Černoevič, Vyhnanovský. ŽK: Shudeiwa, Kameník (trenér) - Zbrožek, Pajkrt. Diváci: 350.

Reklama

Související témata: