Hlavní obsah

Kluci si sáhli na dno sil, chválí svůj tým po obratu s Opavou kouč Zbrojovky

Brno

V ostře sledovaném duelu týmů, které ještě v minulé sezoně působily v nejvyšší soutěži, brali všechny tři body Brňané, přestože v úvodu zápasu inkasovali jako první. Opavští však nedokázali odolat závěrečnému tlaku Zbrojovky, která otočila výsledek na 2:1 ve svůj prospěch a po dvou druholigových kolech je bodově stoprocentní.

Foto: fcbrno.cz

Radost fotbalistů Zbrojovky. Archivní foto

Článek

„Jsme šťastni, že jsme po výhře v premiérovém utkání na hřišti Táborska dokázali zvítězit i doma," libuje si brněnský kouč Richard Dostálek, podle něhož stál proti jeho mužstvu velmi zdatný soupeř. „Opava zahrála velmi dobře. Museli jsme dohánět manko a stálo nás neskutečné množství sil, abychom střetnutí otočili. Hráči přistoupili k zápasu nesmírně zodpovědně. Sáhli si úplně na dno. Díky týmovému výkonu a dvěma proměněným situacím se nakonec radujeme z dalších tří bodů," těší ho.

Dobře ale ví, že výkon Zbrojovky nebyl zdaleka optimální. „Pustili jsme Opavské do velkého množství šancí. Náš brankář Berkovec však odchytal skvělý zápas. Několikrát nás podržel. Však mu taky ostatní kluci po utkání v kabině do jednoho poděkovali. I to svědčí o tom, jak mužstvo drží pohromadě. Je skvělé, že se nám už podruhé podařilo rozhodnout o našem vítězství až v závěru. Na vylepšení defenzívy ale musíme zapracovat," plánuje Dostálek.

Výhru na brněnskou stranu překlopil proměněným pokutovým kopem sedm minut před koncem kapitán Pavel Zavadil, jenž v minulé sezoně působil právě v Opavě. „Pavel je důležitý člen týmu a správný lídr. Je na něm vidět obrovská zkušenost. Našel v sobě odvahu jít na penaltu. Nebál se toho, proměnil ji, a je za hvězdu," usmívá se Dostálek.

Jeho protějšek, trenér Opavy Roman West, tak dobrou náladu po závěrečném hvizdu zdaleka neměl. „Do utkání jsme vstoupili dobře. Šli jsme z penalty do vedení, a pak mohl zvýšit na 2:0 pro nás Šigut. Jenže šanci zahodil, a nevyužili jsme ani další nadějné střelecké příležitosti," stýská si.

Ve druhé půli postupoval sám na branku Zbrojovky Holík. „Jako ostřílený borec se zbavil zodpovědnosti a raději nahrál osmnáctiletému Šigutovi, který ani nadvakrát míč do sítě nepropasíroval. Jsem strašně naštvaný. Mohli jsme zápas rozhodnout a odvézt si tři body. V závěru jsme naopak inkasovali my. Za bojovnost a nasazení nemůžu hráčům nic vytknout, ale pokud se nezlepšíme v koncovce, těžko můžeme vyhrávat," smutní West, jehož celek má po dvou druholigových kolech na kontě jediný bodík za domácí plichtu s Vlašimí.

Reklama

Související témata: