Hlavní obsah

Kouč Líšně nemohl přijít Silnému na jméno. Totální zkrat, láteřil Valachovič po brněnském derby

Ve vypjatém brněnském derby se nakonec prosadil favorit. Fotbalisté Zbrojovky zvítězili v Líšni díky Řezníčkově trefě ve třetí minutě nastaveného času 2:1 a připsali si tak třetí druholigové vítězství v řadě.

Foto: sklisen.com

Jaroslav Málek z Líšně.

Článek

K triumfu v ostře sledovaném souboji městských rivalů jim paradoxně pomohli svojí neukázněností fanoušci. V 79. minutě vtrhli dva příznivci z kotle Zbrojovky na trávník a domácí útočník Silný viděl za snahu pomoct pořadatelům vykázat je ze hřiště přesně podle pravidel červenou kartu. Po krátkém přerušení zápasu pak Líšeňští neodolali drtivému závěrečnému tlaku hostů.

„Já se o Zbrojovce bavit nechci. Mě strašně naštval náš hráč. Z jeho strany to byl totální zkrat," nemůže přijít Silnému na jméno rozčílený trenér Líšně Milan Valachovič.

Svým hráčům vyčetl i oba inkasované góly. „Stejně jako před týdnem ve Vlašimi jsme vstoupili do druhé půle laxně. Ztratili jsme zbytečně míč a nechali jsme Zbrojovku skórovat do otevřené obrany. Přitom jsem na to hráče upozorňoval. Potom se nám povedlo vyrovnat, ale bohužel jsme nevstřelili z několika nadějných příležitostí druhou branku. A pak nám dá Řezníček hlavou gól po centru ze strany ze situace, které jsem klukům sestříhal," zlobí se.

Kouče brněnské Zbrojovky Richarda Dostálka hřeje u srdce důležitá výhra, kterou tým nutně potřebuje v honbě za návratem do elitní soutěže. „Nepodali jsme výkon podle našich představ. Měli jsme být dominantnější," domnívá se.

Dopředu předpověděl, že to bude souboj plný emocí. Ty nakonec nahrály jeho mužstvu, které využilo v posledních minutách přesilovku. „Zvýšili jsme tempo, a nakonec jsme byli šťastnější. Ke třem bodům jsme dokráčeli díky značné trpělivosti. Neuchylovali jsme se k nakopávaným balonům dopředu, a nakonec jsme rozhodli z povedené kombinační akce. Řezníček si uměl s Barišovým přesným centrem poradit," chválí Dostálek kanonýra, který se v minulém druholigovém kole trefil proti Jihlavě dokonce čtyřikrát.

Podle trenéra Zbrojovky stálo vítězství v brněnském derby jeho hráče neskutečné množství sil. „Kluci ale přistoupili k utkání nesmírně zodpovědně. Líšeň v oslabení výtečně bránila, avšak nakonec jsme se naštěstí střelecky prosadili," oddechl si.

Reklama

Související témata: