Hlavní obsah

Jarošíka střídá v Prostějově Šmejkal

Prostějov

Druholigové fotbalisty Prostějova povede od příštího kola Daniel Šmejkal. Někdejší český reprezentant nahradí Jiřího Jarošíka, kterého klub z Hané uvolnil do prvoligových Teplic. Společně s Jarošíkem, který k prostějovskému áčku nastoupil v létě, odchází také asistent Tomáš Hunal a trenér brankářů Petar Aleksijević.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Daniel Šmejkal.

Článek

„S Jarošíkem jsme měli dohodu, že jej v případě zájmu z první ligy uvolníme. Pro Hunala a Aleksijeviće je angažmá v nejvyšší soutěži jejich životní šancí, které nechceme bránit. Tomáš u nás kdysi hrál a začal v Prostějově i svou trenérskou kariéru. Petar pracoval v klubu od začátku nové éry, je s námi 10 let. Oběma jsme za mnohé vděčni a chtěli jsme jim dát šanci v první lize," uvedl předseda prostějovského klubu František Jura.

Šmejkal hrál mimo jiné za Slavii a má zkušenosti i ze zahraničí. V minulosti působil jako trenér v Teplicích a ve Vlašimi. Jeho asistentem bude Michal Šmarda, který v minulosti oblékal například dres Sparty, se kterou získal i ligový titul. Ve stejném klubu později působil i jako asistent trenéra Václava Kotala. „Jednání s oběma trenéry nebyla jednoduchá, ale velmi korektní, je vidět že Prostějov je dobrá adresa," dodal Jura.

O pozici trenéra brankářů klub vyjednává s prostějovským rodákem Tomášem Burešem, který během kariéry chytal mj. za olomouckou Sigmu, brněnskou Zbrojovku a Drnovice.

Reklama

Související témata: