Hlavní obsah

Brno - Sparta B 2:1Zbrojovka ovládla šlágr. Šmejkal se uvedl výhrou, dobyl Julisku

Aktualizováno

Šlágr 10. kola fotbalové Fortuna Národní ligy přinesl radost brněnským fanouškům. Domácí Zbrojovka přetlačila rezervu pražské Sparty 2:1 a v čele tabulky má před ní náskok již sedm bodů. Dlouho se na výsluní tabulky vyhříval tým z Julisky. Čtyři utkání bez výhry ovšem znamenají pád na pátou příčku. Dukla podlehla Prostějovu 0:1, Hanáci jsou osmí. Jihlava porazila Táborsko 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Daniel Šmejkal v akci.

Článek

Zbrojovka svého soupeře přetlačila díky dvěma trefám Jakuba Přichystala. Domácí vyhráli první poločas, klíčový byl vstup do druhého. Sejk sice vyrovnal, o minutu později však Brno už opět vedlo. „Těžký zápas. Měl jsem štěstíčko u obou gólů, byl jsem tam, kde jsem měl být," líčí pro ČT sport šťastný Přichystal. Obě jeho rány si hosté sami tečovali do vlastní sítě. "Hodně náročně utkání, asi nejtěžší, které jsme zatím odehráli, ale máme doma tři body," přidává se trenér Richard Dostálek.

„Mrzí nás oba laciné inkasované góly. Jinak jsem na kluky hrdý, byli jsme tady lepším týmem. Stejně tak může být Sparta hrdá, jaké kluky vychovává. Škoda hlavně druhého gólu hned po našem vyrovnání," hodnotí Lukáš Vácha, zkušený kapitán sparťanského béčka. „Nešťastný okamžik rozhodl. Zřejmě nekoncentrovanost, stalo se nám to už dřív. Kluci asi po vstřeleném gólu ještě slaví... Poučení do budoucna, když vyrovnáme na hřišti prvního, musíme nerozhodný stav chvíli udržet," říká trenér Michal Horňák.

Prostějov se v týdnu musel vypořádat s důležitou změnou. Trenér Jiří Jarošík přijal nabídku ligových Teplic, na jeho místo usedl Daniel Šmejkal. Exligový kouč zahájil svou misi úspěšně, v premiéře dobyl Julisku.

Utkání přineslo jedinou branku a prohru domácího favorita. Po Příbrami vyhrál na půdě pražské Dukly také Prostějov, který o osudu duelu rozhodl již v sedmé minutě. Krásnou střelou zpoza pokutového území prostřelil domácího gólmana Jakub Urbanec. Duklu čeká po porážce z pátého místa propad, Prostějov je po vlažném startu do soutěže již osmý.

Jihlava porazila Táborsko. Domácí vstoupili do utkání o poznání lépe, když dokázali v první půlhodině hned dvakrát skórovat, prosadili se Vedral s Pojezným. Táborsko se do hry dostalo proměněnou penaltou Tijaniho, více však již, i kvůli dvěma červeným kartám na jeho straně, nestihlo. Jihlava zpečetila výhru třetím gólem a svému protivníkovi se přiblížila na rozdíl dvou bodů.

10. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Sparta B 2:1 (1:0)
Branky: 12. a 48. Přichystal - 47. Sejk. Rozhodčí: Batík - Kotík, Melichar. ŽK: Řezníček - Vácha, Šimáček. Diváci: 4018.
Dukla Praha - Prostějov 0:1 (0:1)
Branka: 7. Urbanec. Rozhodčí: Křepský - Mikeska, Dresler. ŽK: Fábry, Kozma, Ruml, Peterka, Adediran, Rada, Doumbia - Omale, Zapletal, Žák, Jiráček. Diváci: 506.
Jihlava - Táborsko 3:1 (2:0)
Branky: 16. Vedral, 29. Pojezný, 90.+3 Fila - 52. Tijani. Rozhodčí: Radina - Šimáček, Líkař. ŽK: Křišťál, Araujo-Wilson - Miranda da Costa, Tusjak, Holiš, Boula, Tijani. ČK: 77. Holiš, 90.+2 Tijani. Diváci: 433.

Reklama

Související témata: