Hlavní obsah

Příbram - Opava 2:0Středočeši ovládli duel exligových týmů, Prostějov zdolal Jihlavu a je druhý

Praha
Aktualizováno

Příslušnost k elitě je pryč, oba exligové týmy se po sestupu trápí. Fotbalisté Příbrami v utkání 11. kola Fortuna Národní liga doma porazili Opavu 2:0. Prostějov otočil vývoj utkání s Jihlavou a zvítězil 2:1, což ho posunulo na druhé místo tabulky za vedoucí Zbrojovku Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Pilík z Příbrami

Článek

U Litavky se střetly dva celky, které ještě v minulé sezoně působily v nejvyšší soutěži. Výsledky ani jednoho z nich však návratu mezi elitu zatím nenasvědčují. Příbram navíc den před zápasem oznámila odchod Mihaila Cmiljanoviče. Srbský bek podle klubového webu projevil zájem odejít, vedení s ním proto rozvázalo smlouvu. V příbramském dresu nastupoval od roku 2019, celkem zaznamenal šedesát jedna startů.

Středočeši na hřišti i bez Cmiljanoviče tentokrát uspěli. Hned po čtyřech minutách poslal domácí do vedení Dedič. Opava dlouho hrála o srovnání, ale klid do závěrečných minut dal domácím Tomáš Pilík druhou brankou. Příbram zvítězila 2:0 a patří jí s dvanácti body třinácté místo tabulky, Opava figuruje s třinácti body na jedenácté pozici.

Paradoxem je, že Příbram si připsala vůbec první výhru na domácí půdě v sezoně.

Prostějov doma nezačal dobře, nakonec však Jihlavu porazil 2:1. Hosté šli po dvaceti minutách do vedení Vedralovou zásluhou. Gólem do šatny srovnal za domácí Schaffartzik. Po pauze se Prostějovským povedlo zápas otočit, když se prosadil Koudelka. Hanáci se tak vyhoupli již na druhou příčku tabulky o sedm bodů za vedoucí Brno.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Příbram - Opava 2:0 (1:0)
Branky: 4. Dedič, 69. Pilík. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Líkař. ŽK: Obdržal, Hájek, Sus - Kadlec, Kramář, Darmovzal, Holík. Diváci: 860.
Prostějov - Jihlava 2:1 (1:1)
Branky: 45.+2 Schaffartzik, 56. Koudelka - 20. Vedral. Rozhodčí: Nehasil - Melichar, Poživil. ŽK: Omale, Urbanec - Tall, Vejmola, Křišťál. Diváci: 565.

Reklama

Související témata: