Hlavní obsah

Bilance Mostu: devět porážek z deseti zápasů! To jsem ještě nezažil, je to černá můra, přiznává nový kouč Raszyk

Most

Neuvěřitelně špatné jaro prožívají fotbalisté Baníku Most. Ve druhé nejvyšší soutěži vyhráli pouze jednou a v dalších devíti zápasech nezískali ani bod, takže zákonitě se propadli ze slibné pozice v horní části tabulky na čtrnácté místo. A v neděli je čeká vystoupení ve Frýdku-Místku, kde se pokusí strašidelnou statistiku alespoň o malý dílek vylepšit. „Chceme se konečně zvednout už s výhledem do příští sezóny,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz nový mostecký trenér Vít Raszyk.

Foto: Josef Pešout, Právo

Mostecký trenér Vít Raszyk.

Článek

Po svém příchodu na trenérskou lavičku Mostu v průběhu jarní části druhé ligy jste se musel smířit s pěti porážkami v řadě. Celkově má tým ostudnou bilanci. Jak se k tomu stavíte?

Něco takového jsem v životě nezažil. Je to černá můra. Nějak nám nešlo narůstající negativní sérii zastavit. Poznal jsem, že nové působení je pro mě těžkou školou. Učím se jako trenér hrát druhou ligu.

V čem vidíte největší nedostatky mužstva?

Chybějí nám vstřelené góly, což nás sráží. Přemýšlíme o tom, jak produkovat agresivní i kombinační fotbal. Ale musíme zvažovat, zdali hráči jsou schopní plnit představy a záměry. Na jaře jsme nejslabším týmem soutěže. Nechceme mít takovou nálepku, ale bohužel to tak je. Spadli jsme až na čtrnácté místo v tabulce. Umístění je špatné.

Co na to vedení klubu?

I přes krizi nehrajeme jen o záchranu, proto nám klubové vedení nepředhazuje, že jsme tak dole. Spíš se bavíme jen o výkonnosti a dovednostech hráčů.

Vašimi asistenty jsou bývalí trenéři týmu Pavel Chaloupka a Stanislav Hofmann. Jak vnímáte jejich novou roli?

Spolupráce s nimi je výborná. I proto zůstali u týmu, aby mi řekli svůj náhled na fotbal. Vycházíme navzájem bez nějakých problémů a výtek. Snažíme se být i jako trenéři pozitivní, ale na hřišti to zatím nejde.

Už se zabýváte myšlenkami na příští sezónu v Mostě?

Nabírám trenérské zkušenosti a věřím, že se už teď mohu ponaučit směrem do podzimu. Je to i o skladbě hráčského kádru. Tomu, jaké hráče budeme mít k dispozici, zkusíme přizpůsobit i styl hry. Ale chceme nejprve alespoň průměrně dohrát zbytek této sezóny. Pro kluky by mělo být motivací i blížící se severočeské derby s Ústí nad Labem, protože oba týmy se znají a půjde o prestiž.

Reklama

Související témata: