Hlavní obsah

Šmejkal získal s juniorkou Slavie titul, teď se chopí Sokolova

Sokolov

V mládežnických kategoriích se mu dařilo, teď se chopí dospělých. Fotbalisty druholigového Sokolova povede po odvolaném Aleši Jindrovi trenér Daniel Šmejkal, který naposledy působil u juniorky pražské Slavie. Třiačtyřicetiletý bývalý český reprezentant Šmejkal se slávistickými mladíky před pár dny vyhrál juniorskou ligu, předtím měl ve vršovickém klubu na starosti dorostence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Daniel Šmejkal se stěhuje ze Slavie do Sokolova.

Článek

Konečné šesté místo v Národní fotbalové lize vedení Baníku Sokolov neuspokojilo. Na dnešní tiskové konferenci proto klub představil nového trenéra A mužstva. Baníkovského áčka se od 23. června ujme 43letý Daniel Šmejkal, bývalý hráč Dukly Praha, Viktorie Plzeň, Slavie Praha, Příbrami či německých celků Norimberka a Uerdingenu. Někdejší záložník s výbornou levačkou nastoupil v české nejvyšší soutěži ke 196 zápasům, v nichž vstřelil 17 branek.

Po ukončení aktivní kariéry se vydal na trenérskou dráhu. V ročníku 2007/2008 vedl jako hlavní kouč B tým Slavie v České fotbalové lize. Jako asistent působil společně s bývalým spoluhráčem Lubošem Urbanem nejdříve u Bohemians Praha, poté také ve Vysočině Jihlava. Největších trenérských úspěchů doposud dosáhl u mládežnických týmů Slavie. V ní od roku 2011 vedl starší dorost U19, se kterým v sezóně 2012/2013 bojoval o titul, ale nakonec obsadil za Mladou Boleslaví 2. místo. Pro následující ročník byl povýšen na post hlavního trenéra juniorky. Ve druhé sezóně Juniorské ligy dovedl Slavii k vítězství v této soutěži. Byl to pro něj první mistrovský titul v roli trenéra.

Šmejkal má do 30. června platnou smlouvu v pražském celku, nicméně po dohodě obou klubů byl k 23. červnu uvolněn tak, aby mohl začít v Baníku letní přípravu A mužstva.

Aleš Jindra v Sokolově skončil před týdnem po debaklu 0:5 od Zlína v posledním kole Fotbalové národní ligy. Baník dokončil sezónu na šestém místě tabulky.

Reklama

Související témata: