Hlavní obsah

Olomouc - Varnsdorf 2:1První Olomouc na úvod jara zvládla dohrávku s druhým Varnsdorfem

Fotbalisté vedoucí Olomouce v úvodním utkání jarní části druhé ligy porazili Varnsdorf 2:1 a před svým nejbližším pronásledovatelem už mají v tabulce pětibodový náskok. Domácí v dohrávaném zápase 15. kola, který byl na podzim hned dvakrát odložen, sice prohrávali po brance Radima Breiteho, skóre ale zásluhou Jakuba Petra a Michala Ordoše otočili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sigmy Olomouc Michal Ordoš (vpředu).

Článek

Varnsdorf šel do vedení v 15. minutě, kdy se Breite trefil hlavou. Z vedení se hosté radovali jen devět minut, vyrovnání po Ordošově centru zařídil Petr. Olomouc poté přebrala otěže zápasu, ale vedoucího gólu se dočkala až po přestávce. Postaral se o to Ordoš, který zužitkoval přihrávku bývalého reprezentanta Kušníra.

Utkání se mělo původně uskutečnit už v polovině listopadu minulého roku, tehdy ale bylo odloženo kvůli reprezentačním povinnostem hráčů Olomouce. Nakonec se však nehrálo ani o dva týdny později, tentokrát bylo důvodem hromadné onemocnění fotbalistů Varnsdorfu.

Dohrávka 15. kola druhé fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Varnsdorf 2:1 (1:1)
Branky: 24. Petr, 73. Ordoš - 15. Breite. Rozhodčí: Jech - Melichar, Pospíšil. ŽK: Kvída, Daníček, Porcal, Zieris (všichni Varnsdorf). Diváci: 2956.
Olomouc: Reichl - Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Petr (70. Zahradníček), Houska, Cana, Ordoš (83. Plšek), Navrátil - Chorý (70. Vašíček). Trenér: Kalvoda.
Varnsdorf: Porcal - Zieris, Zbrožek, Tvaroha, Kvída (57. Landovský) - Breite (74. Linka), Martan, Daníček, Rudnytskyy - Schubert, Jurča (77. Ďurděvič). Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: