Hlavní obsah

Mostecké jaro: čtyři porážky, křeč a čekání na vstřelený gól

Most

Černé mraky se stahují nad fotbalovým Mostem. Třebaže si před startem jarní části druhé nejvyšší soutěže v klubu předsevzali, že se pokusí aspoň uhájit nebo i vylepšit čtrnácté místo v tabulce po podzimu, jaro vyznívá zatím pro severočeský tým tristním způsobem. Nový trenér Pavel Medynský, který v únoru vystřídal německého kouče Wolfganga Jerata, zažívá velké zklamání.

Článek

Mostečtí v jarním pokračování čtyřikrát prohráli, navíc nevstřelili ani gól. Klesli na patnáctou příčku a na čtrnácté Ústí nad Labem ztrácejí už pět bodů. Totální zmar hráči Baníku Most neprolomili ani v zápase s FC Táborsko.

„K hodnocení by stačila jediná věta - nedali jsme penaltu," hlesl mostecký trenér Pavel Medynský. „To byl stěžejní moment. A když neproměníme ani takovou vyloženou šanci, máme velký problém. Platí to nejen pro tento zápas, ale obecně. Bohužel neumíme vstřelit branku. Hráči by neměli takhle pohrdnout možností skórovat. Beru, že někdy to nevyjde, ale v danou chvíli nám zahozená penalta uškodila. Vím, že na „kdyby" se nehraje, ale věřil bych, že pokud bychom ji proměnili, byl by to z naší strany lepší zápas," rozvažoval kouč Mostu.

Čekání na vstřelený gól je nebývale dlouhé. „Už ve Vlašimi jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance. Proti Táborsku nám chybělo, abychom se prokombinovali před branku soupeře. Mohli jsme prohrát i víc, než 0:1, nebýt brankáře Mandouse," uznal Medynský.

Nemají silné osobnosti

Podle něj hodně pracuje i psychika. „Ta je základem všeho. Stává se nám, že děláme křečovité věci, což je bohužel v situaci, kdy hrozí sestup, normální. Zvládnou to jen silné osobnosti, které nemáme. Ale nejde jen o odolnost. Je to i o kvalitě v útočné fázi, schopnosti přejít přes jednoho hráče. Hrajeme s tím, co máme vzhledem ke skladbě týmu. Potřeba jsou „rafani", ale to hráče nenaučíte, když jsou charakterově jiní. A říci někomu: „ty budeš šéfem kabiny", tak to ve fotbale není. Musí se jít přirozenou cestou," rozjímal Medynský.

Další příležitost k prvnímu bodovému zisku budou mít Mostečtí na půdě posledního Kolína. „Vylámala si tam zuby i Karviná po remíze. Ale pokud bychom nezvládli ani tento zápas, bylo by to už nesmírně složité. Chceme konečně zabrat. Klukům jsem zdůraznil, že ve hře je ještě deset kol a třicet bodů," dodal trenér.

Reklama

Související témata: