Hlavní obsah

Exostravský Jurča si Varnsdorf nesmírně pochvaluje

Varnsdorf

Ofenzivní fotbalový záložník Radim Jurča pochází z Ostravy, kde prožil v Baníku dorostenecká léta, ale výrazněji se prosadil až v klubu z opačného konce republiky. Byl jedním z klíčových hráčů FK Varnsdorf, který obsadil druhé místo ve FNL a zajistil si právo postupu do první ligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Varnsdorfu se radují z postupu do první ligy.

Článek

„Moji někteří bývalí ostravští spoluhráči nastupují za Baník v nejvyšší soutěži a říkám si, že jsem možná nějakou šanci propásl. Ale odchodu na sever Čech nelituji. Nejprve si mě vyhlédl Jablonec a poté jsem odešel na hostování do Varnsdorfu. A tady jsem spokojen," tvrdí Jurča.

Co jej k Varnsdorfu nejvíc přitahuje? „Jsem nesmírně rád, že patřím do mužstva. Co se týče sportovní party, tak jsem nic podobného nikde předtím nezažil. Takové pocity má v týmu každý. Začalo to trenérem Zdenko Frťalou, který odvedl vynikající práci, a mohl bych pokračovat přes realizační tým po všechny lidi v klubu," líčil fotbalista, který se na úspěchu podílel pěti vstřelenými góly.

„Nechci vybírat, který byl nejdůležitější. Těším se z každého gólu, který vstřelím, když to pomůže mužstvu k vítězství. Ale vybavuji si například branky proti Znojmu a Třinci. Každopádně považuji svoje varnsdorfské působení za vrchol dosavadní krátké kariéry. Nejen kvůli sobě, nýbrž vzhledem k Varnsdorfu. Je neuvěřitelné, co se tady odehrálo," usmíval se 22letý Jurča.

Trošku ho mrzelo, že nemohl nastoupit v atraktivním duelu se Sigmou Olomouc. „Prodělal jsem menší virózu," vysvětlil.

Tím, že hostuje z Jablonce, nemá zatím jasno o budoucnosti. „Může se stát, že budu povolaný do letní přípravy do Jablonce. Už jsem tam byl v zimě, jenže po týdnu jsem se vrátil do Varnsdorfu. Vážně nevím, co se mnou bude," dodal nadějný fotbalista.

Pro FK Varnsdorf skončí úspěšná sezóna až v neděli 31. května posledním zápasem v Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: