Hlavní obsah

Sportovním ředitelem v Baníku bude Vrťo

Ostrava

Sportovním ředitelem Baníku Ostrava, který letos po padesáti letech sestoupil z první ligy, se od léta stane Dušan Vrťo. S vedením klubu se dohodl na tříleté spolupráci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

František Chmiel z Ostravy po skončení zápasu.

Článek

Bývalý hráč ostravského klubu zastával v minulých letech stejnou roli ve slovenské Senici, do Ostravy se vrací po sedmi letech. Vedle funkce sportovního ředitele bude zároveň i členem dozorčí rady klubu. „Oslovila mě vize a směr, kterým se chce Baník pod jeho vedením ubírat. Proto jsem nabídku taky od léta přijal. Na práci ve staronovém prostředí se opravdu těším," řekl Vrťo.

Padesátiletý rodák z Banské Štiavnice přišel do Baníku Ostrava poprvé v roce 1983, kdy si ho právě ze Senice vytáhl slovenský kouč Stanislav Jarábek. Vrťo pak na postu obránce nebo záložníka odehrál za Baník 185 zápasů, ve kterých vstřelil pět gólů. Mezi angažmá v Baníku vměstnal vojnu v Banské Bystrici a především čtyři roky ve skotském Dundee FC.

Po ukončení aktivní kariéry v Baníku působil dlouho jako trenér mládeže, juniorky a v sezóně 2004/2005 byl u áčka asistentem Františka Komňackého a Jozefa Jarabinského.

Reklama

Související témata: