Hlavní obsah

Lébr odstoupil z fukce šéfa olomoucké Sigmy, klub ale dál bude podporovat

Olomouc
Aktualizováno

Dosavadní předseda představenstva fotbalové Sigmy Olomouc Josef Lébr rezignoval v úterý ze zdravotních důvodů na svoji funkci. Členem představenstva i akcionářem klubu zůstává. Vedením byl do valné hromady pověřen místopředseda představenstva Petr Konečný.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce smutní po sestupu z nejvyšší soutěže.

Článek

„Pan Lébr s ohledem na svůj zdravotní stav není schopen klub plnohodnotně řídit. Chce zároveň mít také víc prostoru pro to, aby se mohl věnovat další koncepci pokračování klubu. Co zamýšlí, nám hodlá oznámit do konce roku. Ubezpečil nás také, že to té doby bude klub dál podporovat," řekl Právu ve středu Konečný.

Nový šéf by podle něj měl být znám 27. června, kdy se uskuteční valná hromada.

Klubové představenstvo, jak dále Konečný informoval, potvrdilo ve funkcích sportovního ředitele Ladislava Mináře a trenéra Václava Jílka. „Odhlasovali jsme také jako jednoznačný cíl okamžitý návrat zpět do první ligy. Po odchodu Ševčíka a Navrátila do Liberce už další hráče s největší pravděpodobností prodávat nebudeme. S některými, kterým končí smlouva, a pořád o ně máme zájem, budeme jednat," podotkl Konečný.

Mezi ty, s nimiž Sigma již nepočítá, patří Bystroň, Rajnoch, Cana, Ordoš, Rolinc a Blaha. Na Hané skončili i Mahmutovič, Malec, Rode a Zato, kteří tam hostovali.

Do přípravy, kterou Olomouc zahájí 20. června, se naopak zapojí například Škerle a Vašíček vracející se z hostování v Bohemians a Dukle.

Reklama

Související témata: