Hlavní obsah

Policie ještě zadržuje tři muže podezřelé z fotbalového násilí

Ostrava

Tři z šesti výtržníků, kteří byli zadrženi ve středu v Ostravě během násilností před a během fotbalového zápasu Baníku Ostrava s Opavou, jsou stále v rukou policie. Jsou podezřelí z výtržnictví, násilí proti úřední osobě a poškozování cizí věci. ČTK to řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Dva ze zadržených jsou cizinci. V jejich případě policie zahájila takzvané zkrácené přípravné řízení. Případný trest by měl padnout do dvou týdnů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na snímku jsou opavští fanoušci pod dohledem policie po příjezdu na vítkovické nádraží.

Článek

Šest fotbalových výtržníků je podezřelých, že se zapojilo do násilností při cestě na stadion či přímo na něm, když na plochu vtrhla skupina příznivců ostravského celku a rozhodčí museli zápas přerušit.

Je pravděpodobné, že v souvislosti se středečním řáděním fotbalových chuligánů padnou i další obvinění. Kriminalisté například zjišťují totožnost muže, který vážně zranil jednoho z policistů. Stalo se to při cestě na stadión, kdy se ostravští fanoušci snažili napadnout příznivce Opavy.

Agrese i vůči policistům

"Policisté nyní analyzují zajištěné obrazové záznamy a zjišťují totožnost podezřelých osob. Při cestě na stadión se příznivci obou klubů snažili napadat, situaci řešili policisté speciální pořádkové jednotky. V některých případech se tak agrese útočníků obrátila vůči policistům," řekla mluvčí, s tím, že tři policisté jsou zraněni.

Na stadiónu podle ní fanoušci poškodili sedačky a opěradla. Také převrhli a poškodili výčepní zařízení. Způsobené škody na majetku nejsou ještě specifikovány.

Druholigové utkání mezi Ostravou a Opavou bylo v 17. minutě přerušeno poté, co fanoušci vtrhli na hrací plochu. Museli zasahovat členové pořadatelské služby a později i policejní těžkooděnci, kteří zahnali fandy zpět na tribunu. Zhruba po sedmi minutách se začalo znovu hrát.

Slezské derby, na které podle policie dorazili i fanoušci z Polska, potvrdilo pověst jednoho z nejrizikovějších zápasů na české scéně.

Na vyprodaném stadionu ve Vítkovicích sledovalo zápas přes 12.000 diváků, což znamenalo nový rekord v návštěvnosti druhé ligy. Baník zvítězil 3:0 a dostal se do čela tabulky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články