Hlavní obsah

Snad jsem si ještě nějaký gól do Ostravy nechal, říká pětibrankový střelec Olomouce Plšek

Petr MarekSport.czPrávo

Záložník olomoucké Sigmy Jakub Plšek, který zazářil minulý týden v pátek proti Prostějovu, když svému celku pomohl k vysoké výhře (7:0) pěti góly, doufá, že mu střelecký prach nezvlhl. Hanáky ve středu čeká dohrávka 15. kola v Ostravě s Baníkem a i tento šlágr celé druhé ligy, kterým podzimní část soutěže vyvrcholí, chtějí zvládnout. A právě na Plška, který s třinácti trefami vede tabulku střelců, budou hodně spoléhat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Plšek ze Sigmy Olomouc (vpředu).

Článek

„Když žádný gól nedám a vyhrajeme, budu šťastný. O tři body nám jde především. Zůstali bychom v soutěži jako jediní neporažení a našim pronásledovatelům odskočíme ještě víc. Zároveň ale věřím, že jsem si do Ostravy ještě nějaký ten gól nechal. A co bude třeba, abych se prosadil? Nevím. Nesmí mě moc bránit," říká Plšek.

Jasné mu ale také je, že góly jako na běžícím pásu „sázet" pořád nebude. „Po Prostějovu jsem říkal, že pětkrát jsem se v profesionálním fotbale trefil poprvé. Předtím to bylo jen v žácích. Hrálo se na malém hřišti a výsledky byly divoké. Občas někdo vyplul se šesti, sedmi brankami. Běžné to však nebylo. Mně osobně se to podařilo možná dvakrát. Hattrick, to už je něco jiného. Těch jsem pár dal. Naposledy za béčko, když hrálo druhou ligu, proti Varnsdorfu," zavzpomínal fotbalista, který v polovině prosince oslaví třiadvacáté narozeniny.

Čich na góly měl ale prý odmalička. „Vždycky jsem se snažil chodit do vápna optimisticky, s tím, že se to ke mně nějak odrazí a já to pošlu do brány. Zkrátka, jdu za tím a věřím, že dám gól. Tak to bylo a je i teď. Na útočníka však nemám rychlost, a tak mě šoupli do středu zálohy," vysvětluje se smíchem Plšek.

Proti Baníku by on i spoluhráči brali i remízu. „Nechci spekulovat. S ohledem na situaci v tabulce by byla ale dobrá. Je to však pro nás zápas podzimu, derby, které má prestiž, a to vždy chcete vyhrát. Rozhodovat budou maličkosti. Nesmíme udělat zbytečné chyby, protože Baník je umí potrestat. Pojedeme tam odevzdat stoprocentní výkon a uvidíme, na co to bude stačit. Ale věříme si," dodal středopolař Sigmy.

Reklama

Související témata: