Hlavní obsah

Dluhy z podnikání ho semlely. Nezvěstný trenér je po třech letech zpátky na lavičce

Praha

Svého času byl nejmladším trenérem v první lize. Zatímco mezi elitou neměl na angažmá v Příbrami a později ve Viktorii Žižkov štěstí, druhou nejvyšší soutěž dokázal vést hned se třemi týmy. Před třemi lety ovšem Roman Nádvorník (43) z fotbalové scény tajemně zmizel. Až nyní je zpátky, vrátil se na lavičku Táborska. Nerad o tom mluví, je však jasné, že má kvůli dluhům ze soukromého podnikání za sebou těžkou životní etapu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Táborska Roman Nádvorník je zpátky v akci...

Článek
Fotogalerie

Kam zmizel Nádvorník? Otázka, která běžela fotbalovým zákulisím, zůstávala dlouho nezodpovězena. Fotbalisté Táborska figurovali po podzimu 2013 ve druhé lize na postupové příčce, v zimě však přišli o trenéra. Klub dal podle strohé oficiální verze Romanu Nádvorníkovi svolení, aby si vyřešil své osobní problémy. S tím, že se brzy vrátí...

Přestávka se ovšem protáhla na tři roky a kouč byl zpočátku nezvěstný. Ani vedení klubu nedokázalo odpovědět, kde vlastně je, jeho telefonní číslo bylo nedostupné.

Finanční spirála nás semlela, potvrdí

Vědělo se jen, že Nádvorníka dostihly problémy s automobilovou dopravou, které měly skončit prý až stamiliónovými dluhy. Založil si firmu s kamiónovou přepravou, ale pak mu údajně krachly trasy do Španělska, kde měl důležité zakázky.

„Nechci se k tomu vracet. Dívám se hlavně před sebe a jsem rád, že se znovu zabývám fotbalem," říká Roman Nádvorník pro Sport.cz.

S definicí, že se musel vypořádat s dluhy z podnikání, souhlasí. „V souvislosti s ekonomickou krizí jsem se dostal do problémů. Zavřely se továrny, pro které jsme pracovali. Finanční spirála nás semlela," potvrdí jen.

Časem chtějí hrát zase nahoře

Když jeho Táborsko senzačně vyhrálo první polovinu soutěže a pak si vzal oddechový čas, předal mužstvo asistentovi Petru Frňkovi. Nyní se kruh uzavřel, Nádvorník od stejného muže tým převzal zase zpátky.

„Nepůjde to hned, ale chceme si mužstvo připravit a časem zase hrát o nejvyšší příčky," avizuje kouč po podzimu dvanáctého celku druholigové tabulky.

S tím souvisí i odpovídající zázemí. „Náš stadión v Sezimově Ústí je zatím asi jeden z nejhorších v soutěži. Dokončuje se však nový v Táboře. Skládá se z modulových dílů, takže bude splňovat podmínky nejen pro druhou ligu, ale v případě potřeby by se rychle přidaly i náležitosti pro ligu první," říká Nádvorník.

Majitel se hádá s Táborem

Objevil se však vážný problém. Majiteli klubu Jiřímu Smržovi se nelíbí, jak město financuje sport. Podnikatel, který fotbal v Táboře a Sezimově Ústí podporuje a platí již 25 let, dokonce pohrozil, že pokud se to nezmění, klub opustí.

„Věřím, že se obě strany domluví. Tak jako doposud vždycky. Nemám od majitele žádné zprávy, které by mě vážně znepokojovaly," ujišťuje trenér.

Ať už s Táborskem, nebo s někým jiným, může Nádvorník snít o návratu do nejvyšší soutěže.

„Druhou ligu jsem vedl třikrát, s Vlašimí, Žižkovem a Táborskem. V první lize jsem byl nejmladší trenér, v Příbrami i ve Viktorce to však bylo složité. Hlavně na Žižkově, kde jsme tenkrát vůbec nedostávali výplaty. Věřím, že se prvoligová šance ještě někdy naskytne," usmívá se Nádvorník.

Návrat na lavičku oslavil výhrou 2:0 nad prvoligovou Příbramí.

Reklama