Hlavní obsah

Pokazit si to můžeme jenom sami, říká před startem jarní části FNL záložník Hrubý z Baníku

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Nejvýraznější posilou Baníku pro jarní část druhé ligy je záložník Robert Hrubý. V Ostravě už působil, v minulé sezóně patřil k oporám týmu, který se ale marně snažil pro Ostravu udržet nejvyšší fotbalovou soutěž. Nyní bude jeho úkolem se do první ligy s Baníkem vrátit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Hrubý vyhlíží start druholigového jara, hrát bude za Baník Ostrava.

Článek

„Jsme určitě zkušenější, než tým, který tady hrál loni na jaře. Je tady hodně hráčů, kteří už mají něco za sebou, což je dobře. Mladí kluci se o ně můžou opřít. Na každý post jsou dva kvalitní hráči a to je jenom dobře, protože všichni budou makat na sto procent i v trénincích. Je to takhle ideální," vyhlíží jarní část druhé ligy Hrubý.

Baník je podle něj na boje o postup nachystaný. „Jsme dobře připravení jak kondičně, tak herně. Příprava byla dost dlouhá na to, abychom se připravili. Takže si myslím, že to zvládneme. Nebude to lehké, samozřejmě, ale dáme do toho všechno," slibuje.

Tím, kdo bude jejich hlavním konkurentem ostravského celku, se záložník, který do Baníku přestoupil ze Slavie Praha, nezabývá. „Je nám to jedno. Je hlavně na nás, jak k tomu přistoupíme. Musíme makat. V generálce se nám to moc nepodařilo. Měli jsme hodně šancí, ale vázlo to v zakončení. V tom se musíme zlepšit. Až nám to tam začne padat, tak to bude dobré," přemítal 22letý fotbalista.

Druhou nejvyšší soutěž Hrubý nikdy nehrál. „Těším se moc. Druhou ligu jsem sledoval i na podzim. Když byl Baník v televizi, tak jsem se díval. Je to hodně o soubojích, o běhání, ale zase to od té první ligy není takový rozdíl," řekl Hrubý.

Případná slabá místa ve hře Baníku před startem jara neodhalil. „To nevím, asi žádné nemáme," smál se. „Je to na nás. Můžeme si to zkazit jenom my sami. Bude záležet, jak k tomu přistoupí každý jeden hráč. Když to bude na sto procent, tak to zvládneme. Hrajeme v Olomouci, v Opavě, bude klíčové tam vyhrát. Ale v tuto chvíli se soustředíme na první kolo doma proti Ústí nad Labem," přiblížil Hrubý.

Reklama