Hlavní obsah

Budějovice - Sokolov 1:1České Budějovice jen remizovaly se Sokolovem a znovu ztratily

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic ztratili body i ve třetím jarním utkání, v předehrávce 19. kola druhé ligy doma jen remizovali 1:1 se Sokolovem. Zkomplikovali si tak boj o postup, ze čtvrtého místa ztrácejí na druhý Baník Ostrava tři body a mají o zápas více.

Článek

Jihočeši byli aktivnějším celkem, ale v první půli pohrdli třemi dobrými šancemi. Až v 68. minutě se prosadili poté, co využili brejku po nepovedené standardce hostů. Pešek našel nabíhajícího Wermkeho, který zblízka překonal gólmana.

Jenže Sokolovu se povedlo v závěru srovnat. Po dlouhém autovém vhazování vznikl v domácím vápně závar a míč propadl k Čihákovi, který ho v pádu poslal k tyči. Sokolov tak utnul sérii čtyř proher a pásmu sestupu se vzdálil na devět bodů.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Sokolov 1:1 (0:0)
Branky: 68. Wermke - 87. Čihák. Rozhodčí: Nenadál - Hrabovský, Arnošt. ŽK: Pešek, Čavoš - Machek, Zorvan. Diváci: 779.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Šourek, Novák, Kladrubský - Čavoš, Čermák (57. Kalod) - Wermke (79. Vopat), Benát, Pešek (83. Hála) - Táborský. Trenér: Lerch.
Sokolov: Šiman - Mejdr, Ševčík, Vondráček, Čermák (81. Kosak) - Sadílek (71. Jakub Dvořák II.), Machek - Provod, Glaser (57. Čihák), Zorvan - Valenta. Trenér: Dreiseitl.

Reklama

Související témata: