Hlavní obsah

Trenér Kalvoda se vrací do Frýdku-Místku

Frýdek-Místek

Druholigový Frýdek-Místek má nového trenéra. Vlastně staronového, protože tým přebírá Leoš Kalvoda, který stál v jeho čele i na začátku letošního ročníku. Odkoučoval tehdy ale jen jediné utkání proti Ústí nad Labem (2:1) a v srpnu loňského roku neodolal vábení prvoligové Mladé Boleslavi, která narychlo hledala náhradu za reprezentačního trenéra Karla Jarolíma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Leoš Kalvoda.

Článek

Na lavičce Středočechů vydržel Kalvoda jen do prosince, přestože se po jedenáctém ligovém kole patřila Mladé Boleslavi první příčka. Posledních šest kol podzimní části se týmu pod Kalvodovým vedením ale nepovedlo. Získal pouze tři body za tři remízy a propadl se na pátou příčku.

Nyní se Kalvoda vrací tam, kde sezónu začal. Frýdek-Místek přebírá pět kol před koncem soutěže od slovenského trenéra Miroslava Nemce, který mu měl na začátku sezóny dělat asistenta. Týmu se ale dařilo, a proto Nemec zůstal v pozici hlavního trenéra. Na začátku jara Frýdek-Místek dokázal doma porazit Baník a Prostějov, nyní ale už šest utkání nevyhrál a po úterní dohrávce v Třinci (1:2) se propadl až na 13. místo druholigové tabulky.

S pomocí neváhal

„Vracím se do známého prostředí, ve kterém jsem byl spokojený. Navíc mi v klubu vyhověli, když jsem dostal nabídku od Mladé Boleslavi, a proto, když se nyní ozvali, že by potřebovali pomoct, tak se jim to budu snažit vrátit," řekl 59letý Kalvoda, který se s klubem dohodl na smlouvě do konce příští sezóny.

Poprvé povede zkušený kouč Frýdek-Místek už v sobotu v záchranářské bitvě proti čtrnáctému Sokolovu. Po šesti utkáních bez výhry potřebují Valcíři nutně zabrat. „Věřím, že to utkání zvládneme, ti kluci nemohli zapomenout hrát fotbal. Aktuální umístění mě docela překvapuje, protože po mém odchodu se týmu dařilo. Na jaře se to ale bohužel obrátilo. Čekají nás teď těžká utkání, ale věřím, že je zvládneme," připomněl Kalvoda, že v posledních pěti kolech hraje Frýdek-Místek třikrát venku.

Reklama